Papanasii cu smantana si dulceata sunt ideali pentru momentele in care ai pofta de ceva consistent si dulce. Potrivit gustos.ro, acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea desertului si, de asemenea, pasii de urmat pentru a obtine deliciosii papanasi:
- 500 gr branza de vaca
- 350 gr faina
- 4 linguri cu gris
- 100 gr zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- o lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite cu coaja de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit
- smantana
- dulceata
Amesteca intr-un bol, folosind telul, branza cu zaharul, zaharul vanilinat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet. La sfarsit, adauga treptat faina si framanta. Vei obtine un aluat moale care va fi usor de modelat.
Omogenizeaza tot amestecul bine si, dupa ce l-ai lasat 15-20 de minute sa se odihneasca, imparte coca in 8 bucati egale. Cu mainile pudrate cu faina, ia cate o felie si formeaza doua sfere, una mica, cat o nuca, si una mare. Pe cea mare aplatizeaz-o si, cu degetul, fa-i o gaura in mijloc.
Incinge uleiul foarte bine si prajeste papanasii, la foc mediu, pana se rumenesc usor. Apoi scoate-i pe hartie absorbanta.
Acum poti sa ii servesti calzi cu smantana si dulceata preferata. Pofta buna!