shutterstock_419847094
Retete

Dulceata de capsuni, reteta rapida si simpla ca la mama acasa

Bogate in antioxidanti, capsunele sunt fructele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica. Iar cand sunt preparate ca dulceata, se transforma intr-o adevarata nebunie culinara.

Mai jos poti citi o reteta simpla, ca la mama acasa, cu ajutorul careia poti prepara dulceata de capsune fara sa simti ca iti irosesti toata energia in bucatarie.

  • Ingrediente

3 kg de capsuni
2 kg zahar
3 lamai
500 ml apa

  • Mod de preparare

Pentru a prepara siropul, ia o cratita si umple-o cu 4l de apa, adauga zaharul si pune-le pe toate la fiert. Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert circa 10 minute.

Separat, curata capsunile, rupe coditele si pune-le intr-o cratita. Apoi spala lamaile, taie-le pe jumatate, dupa care in felii. Pune-le deasupra capsunelor.

Dupa ce siropul este gata, adauga capsunile si feliile de lamaie si pune-le la foc mic. Inlatura spuma care se ridica.

Tine dulceata de capsune la fiert aproximativ 60-80 minute, timp in care amesteca usor cu o lingura de lemn. Este gata cand mixul obtinut are consistenta gelatinoasa.

Dupa ce ai lasat dulceata sa se raceasca timp de cateva minute, pune-o in borcane sterilizate, ataseaza capacul si tine-le cateva minute cu capul in jos.

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri