Bogate in antioxidanti, capsunele sunt fructele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica. Iar cand sunt preparate ca dulceata, se transforma intr-o adevarata nebunie culinara.
Mai jos poti citi o reteta simpla, ca la mama acasa, cu ajutorul careia poti prepara dulceata de capsune fara sa simti ca iti irosesti toata energia in bucatarie.
- Ingrediente
3 kg de capsuni
2 kg zahar
3 lamai
500 ml apa
- Mod de preparare
Pentru a prepara siropul, ia o cratita si umple-o cu 4l de apa, adauga zaharul si pune-le pe toate la fiert. Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert circa 10 minute.
Separat, curata capsunile, rupe coditele si pune-le intr-o cratita. Apoi spala lamaile, taie-le pe jumatate, dupa care in felii. Pune-le deasupra capsunelor.
Dupa ce siropul este gata, adauga capsunile si feliile de lamaie si pune-le la foc mic. Inlatura spuma care se ridica.
Tine dulceata de capsune la fiert aproximativ 60-80 minute, timp in care amesteca usor cu o lingura de lemn. Este gata cand mixul obtinut are consistenta gelatinoasa.
Dupa ce ai lasat dulceata sa se raceasca timp de cateva minute, pune-o in borcane sterilizate, ataseaza capacul si tine-le cateva minute cu capul in jos.