Consumul de castraveti bulgaresti contribuie la intarirea sistemului imunitar si la digestie. In plus, exista si un zvon conform caruia acestia te ajuta si sa slabesti. Daca iti plac castravetii acri, trebuie sa incerci neaparat reteta de mai jos, celebra printre gospodine.
- Ingrediente
- Castraveti
- Sare grunjoasa neiodata
- Zahar
- Frunze de telina
- Marar uscat
- Otet
- Apa
- Foi de dafin
- Usturoi
- Boabe de mustar
- Boabe de piper
- Ienibahar
- Radacina de hrean
- Morcovi
- Ceapa
Primul pas e sa cureti si sa sterilizezi borcanele. Pentru a le steriliza, pune-le (cu gura in jos) intr-o tava si introdu-le in cuptor. Porneste cuptorul la temperatura maxima si lasa-le aproximativ 30 de minute pana cand se evapora apa din ele. Capacele se spala si ele foarte bine.
In fiecare borcan se pun la baza marar uscat, rondele de usturoi si hrean, doua foi de dafin, o lingura de boabe de piper, cateva boabe de ienibahar si rondelele de morcov. Urmeaza sa asezi castravetii in pozitie verticala. Printre ei mai poti inghesui alte rondele de morcov.
Deasupra castravetilor pune o lingura de zahar, una de sare si otet pana deasupra striatiilor de la baza borcanelor. Peste ei pune frunze de telina si completeaza cu apa. Poti inchide capacul.
Se pregatesc cratitele in care sa incapa borcanele. Aseaza la baza prosoape de carpa, peste care aranjeaza borcanele. Umple cratita cu apa pana la nivelul capacelor.
Pune oala la foc mic si lasa sa fiarba timp de o ora din momentul in care apa a dat in clocot. Inainte de a-i muta din camera, lasa castravetii sa se raceasca.