Jocul este unul dintre cele mai importante aspecte atat in dezvoltarea emotionala a copilului, cat si in cea cognitiva. Cei mici adora sa se joace si detesta alt tip de activitati, pe care le asociaza cu "muncile de oameni mari". Dar daca nu ar mai fi asa?
- Rutina de dimineata
Rutina de dimineata pare a fi cel mai prost moment pentu joaca, dar ce ai spune daca ai transforma-o fix intr-un moment in care spiritul ludic e cel mai important? Inainte de toate, acorda-i micutului 10 minute sa se trezeasca si sa fie mai conectat la realitate. Apoi, pune-i hainele gresit si vei vedea cat de repede te va corecta - de exemplu, incearca sa ii pui pantalonii pe cap si tricoul in picioare. Se va simti bine cand ii vei da dreptate, iar procesul se va derula mult mai repede.
- Strangerea jucariilor
In loc de a pune stop distractiei pentru a strange jucariile in modul traditional, il poti provoca pe cel mic sa-si imagineze ca mainile lui sunt magneti si sa vada cate jucarii poate atrage cu ele.
O alta idee: inspira-te din conceptul jocului "scaune muzicale". Oricine este prins cu o jucarie in maini dupa ce melodia s-a oprit trebuie sa ridice inca doua inainte ca jocul sa inceapa din nou.
- Mesele
Chiar daca nu poate parea super distractiv pentru tine, pentru copii poate fi un prilej de placere degustarea cinei in alt spatiu. Daca masa a devenit pentru ei un loc groaznic, poti schimba lucrurile pentru o zi. Pune o patura in locul mesei si prefa-te ca sunteti la picnic.
- Mersul la somn
Cei mai multi copiii refuza sa adorma pentru ca se tem ca vor ramane singuri noaptea. Asigura-te ca il faci pe micutul tau sa se simta protejat si iubit chiar si pe intuneric. "Arunca" asupra lui o vraja care are scopul de a il proteja sau foloseste-te de vechiul truc al bunicilor pentru a-l linisti: cand crede ca monstri il vor ataca, spune-i sa se acopere cu patura, care e, de fapt, un scut impotriva oricarui rau.