trucuri machiaj
Frumusete

Trucuri de machiaj pentru ochi spectaculoși. Cum să dai senzația de ochi mai mari și seducători

Un machiaj reușit și corect realizat presupune o atenție sporită la elementul principal al feței: ochii. Fie optezi pentru un look natural sau un machiaj de seară, exista câteva trucuri de machiaj care te pot ajuta obții un look reușit și rezistent, ce oferă tototodată senzația de ochi mai mari și seducători.

Întrucât o tehnică de machiaj corectă presupune practică și înțelegerea modului în care funcționează anumite produse de machiaj pe diferitele zone ale ochilor, ți-am pregătit o listă cu nouă trucuri de machiaj folosite de make-up artiști.

Unde se aplică produsele de machiaj

Un machiaj corect al ochilor nu înseamnă aplicarea fardului doar pe totalitatea pleoapei. Zona din jurul ochilor este împărțită în mai multe părți, destinată mai multor produse de machiaj.

Arcadă: În zona de sub sprâncene este indicat folosiți un iluminator pentru a scoate ochii în evidență.

Pleoapă: Aici veți aplica nuanța de fard principală. Pliul ochilor: Este destinat unei nuanțe de fard mai închise decât cea de pe pleoapa principală.

Coltul extern al ochilor: O nuanță de fard mai închisă, pentru a crea un efect de ochi alungiți și mari.

Linia genelor superioare: Este destinată liniei de tuș, creionului dermatograf sau unei nuanțe de fard mai închisă.

Linia genelor inferioare: Puteți aplica atât fard, însă într-o linie subțire, doar pentru a evidenția genele de jos, cât și rimel, pentru a crea iluzia unor ochi mai mari.

Linia apei: Aici se aplică un creion alb, din nou, cu scopul de crea efectul unor ochi mai mari.

Coltul intern al ochilor: este destinat iluminatorului

Citeşte şi: Trucuri de machiaj pentru buze mai mari. Cum să te machiezi ca să ai buze sexy și voluminoase ca ale Angelinei Jolie

Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari

1. Hidratarea pleoapelor

La fel ca și restul feței, pleoapele trebuie fie curate și hidratate pentru a putea aplica machiajul. Dacă pielea de pe pleoape va fi uscată, atunci și machiajul se va strânge. Masați această zonă cu o cremă de față sau chiar de ochi.

2. Folosiți o bază de machiaj

Baza de machiaj sau primerul ajută la obținerea unui machiaj rezistent. Dacă doriți ca fardul nu se adune în pliurile pleoapei, sau se șteargă, atunci baza de machiaj este soluția.

3. Umpleți sprâncenele

Niște sprâncene realizate corect vor atrage imediat atenția asupra ochilor. Puteți folosit un fard de sprâncene sau un creion pentru a le evidenția și un gel de sprâncene pentru a tine firele în loc.

4. Folosește un corector

Dacă aveți pleoape palide, roșiatice sau venoase, aplicați un mic strat de anticearcan după primer. Corectorul va neutraliza culoarea pleoapelor și va ajuta fardurile să arate mai bine.

5. Aplică tuș

Aplicați tușul sau creionul dermatograf la baza liniei genelor superioare pentru a oferi iluzia de gene mai pline și atfel, de ochi mai mari.

6. Începe cu un fard neutru

Înainte de a trece la aplicarea diferitelor nuanțe de fard, este indicat creați o bază cu ajutorul unui fard într-o culoare neutră. Aplicați fardul nude pe toată pleopa, iar mai apoi începeți aplicați celelalte farduri.

Citeşte şi: Cum să previi și să tratezi firele despicate de păr. Cele mai bune sfaturi de la hair stylisti

7. Fond de ten după machiajul ochilor

Un truc, pe care mulți make-up artişti îl recomandă, este aplicarea fondului de ten după finalizarea ochilor. În acest fel, puteţi îndepărta orice reziduu de fard, sau corecta micile imperfecțiuni, fără a strica restul machiajului feței.  

8. Folosiți doua mascara diferite

În loc folosiți două straturi din același rimel, folosiți două mascara diferite pentru a oferi genelor un volum extra.

9. Pudră translucidă

Un alt truc de machiaj pentru ochi este folosirea pudrei translucide pe gene, după aplicarea primului strat de rimel, însă doar după ce acesta s-a uscat complet. După ce ați aplicat pudra, reveniți cu un al doilea strat de mascara pentru a obţine gene mai mari.

Intrebarea zilei

Ce planuri aveți pentru 2025? Cum se prefigurează prima lună a anului?

Partenerii Nostri