căderea părului
Frumusete

Cum poți să combați căderea părului cu ajutorul remediilor / Shutterstock

Cum să stopezi căderea părului. Cele mai eficiente remedii naturiste pe care să le încerci

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, însă aceasta poate fi ținută sub control și cu ajutorul unor remedii naturiste, care te vor ajuta să sporești creșterea părului.

Care sunt ingredientele ce te vor ajuta să stopezi căderea părului, află mai jos:

Citeşte şi: Cum să-ți îngrijești și protejezi părul pe timpul verii. Câteva sfaturi simple pentru un păr sănătos

Uleiul de jojoba

Mătreața apare, de obicei, din pricina scalpului uscat, iar dacă problema persistă poate să apară și căderea părului. Tocmai de aceea, un remediu eficient pentru a stopa căderea părului este uleiul de jojoba, întrucât aceștia vor hidrata foliculii de păr ai scalpului, întărindu-i. Cea mai simplă modalitate de a folosi acest ingredient este să încălziți câteva picături de ulei de jojoba în mâini, iar apoi să masați scalpul. Lăsați-l să acționeze 10-15 minute, după care șamponați și clătiți în profunzime.

Aloe vera

Dacă te întrebi cum să stopezi căderea părului încearcă aloe vera. Aceasta calmează și hidratează scalpul deteriorat, creând în mediu propice pentru celulelor părului. Mai mult de atât, acest ingredient ajută și la îndepărtarea sebumului, care de multe ori blochează foliculii și împiedică creșterea părului. Pentru a utiliza în mod eficient acest remediu naturist trebuie doar să masați scalpul cu gelul de aloe vera sau să includeți în ritualul de îngrijire un șampon pe bază de aloe vera.

Sucul de ceapă

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Dermatology, sucul de ceapă reprezintă un remediu ce ajută la creșterea părului. Trebuie să aplici suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, timp de șase săptămâni, iar ulterior vei observa o îmbunătățire a aspectului părului. De asemenea, sucul de ceapă conține sulf, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, care promovează creșterea colagenului și, în plus, conține proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că previne infecțiile scalpului. După ce ai aplicat sucul de ceapă, lasă-l să acționeze 10-15 minute, iar apoi șamponează și clătește ca de obicei.

Citește și: Rutina de îngrijire a tenului. Care este ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice

Ulei esențial de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin are proprietăți antiseptice puternice, motiv pentru care ajută la hidratarea scalpului, dar și la combaterea mătrețiii și la ameliorarea infecțiilor, care sporesc, de obicei, căderea părului. Aplicat direct pe scalp, uleiul esențial de rozmarin ajută la stimularea creșerii părului. Așadar, masează-ți scalpul cu câteva picături de ulei de rozmarin, așteaptă să acționeze 10-15 minute, după care șamponează și clătește din abundență.

Credit foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Ce planuri aveți pentru 2025? Cum se prefigurează prima lună a anului?

Partenerii Nostri