Din ce în ce mai multe femei apelează la injecții cu acid hialuronic pentru a amâna primele semne ale îmbătrânirii. Sunt aceste injecții sănătoase? Ce efecte au și cât durează rezultate? Există contraindicații? La aceste întrebări a răspuns pentru www.peroz.ro dr. Valentina Boboc, medic primar medicină generală și coordonator al secției anti-ageing și de remodelare corporală din cadrul clinicii MIKO.
Ce sunt injecțiile cu acid hialuronic, cum acționează și cât de sigure sunt pentru sănătate?
Acidul hialuronic este o proteină întâlnită natural în piele și articulații, având rol de hidratare a colagenului și elastinei și menținerea elasticității,supleții și tonicității pielii. Este un lider în combaterea procesului anti-ageing prin toate formele sale, fie că vorbim de redobândirea volumul facial, prin umplerea și netezirea ridurilor statice (cearcăne , pomeți,riduri nazo-geniene) sau restabilirea balanței hidrice la nivelul mâinilor, gâtului, decolteului, buzelor.
Pentru ce apelăm la injecțiile cu acid hialuronic?
Umplerea ridurilor nazo-geniene, redobândirea volumului și conturului facial, estomparea cearcănelor și a aspectului de „ochi obosit”, volumizarea și hidratarea buzelor,rejuvenarea liniilor gâtului ,etc
Sunt dureroase injecțiile cu acid hialuronic?
Durerea este abia perceptibilă, deoarece se aplică o cremă anestezică.
Există contraindicații pentru injecțiile cu acid hialuronic?
Tratamentul cu acid hialuronic nu este recomandat femeilor gravide, femeilor care alăptează, persoanelor cu boli autoimune,diabet necontrolat, leziuni ale pielii pe zona tratată.
Cât timp se mențin rezultatele?
Rezultatele durează de la 6 la 12 luni, în funcție de activitatea musculară a zonei tratate.
Ce se poate face pentru a prelungi efectul injecțiilor cu acid hialuronic?
O piele sănătoasă este o piele frumoasă, iar pentru asta trebuie să urmăm câteva ritualuri zilnice: demachere, aplicarea cremelor hidratante, masaje ușoare ascendente, consum crescut de lichide(apă, ceai), renunțarea la fumat.