Oxigenul este vital pentru organism, ne ofera multa energie si sanatate, iar atunci cand celulele pielii nu primesc suficient oxigen, apar ridurile si tenul capata un aspect imbatranit. Probabil cunosti aceste lucruri si ai incercat deja mastile faciale cu oxigen sau chiar creme care au acest ingredient.
Ce inseamna, de fapt, oxigenarea pielii
Teoretic, oxigenerea faciala este procesul prin care oxigenul este introdus in straturile profunde ale pielii, fie prin aplicarea de produse ori in cadrul unor sedinte la salon. In cadrul terapiei de oxigenare realizata in saloanele profesioniste, O2 este furnizat la suprafata pielii cu un complex de nutrienti activi, care ajung pana la straturile inferioare ale pielii.
De ani buni, comunitatea medicala foloseste oxigen in spitale pentrua accelera vindecarea pielii arse sau puternic deteriorata. De mentionat ca, in aceste cazuri, vorbim despre camere hiperbare, ceea ce inseamna ca O2 se afla intr-o concentratie mult mai mare decat poti obtine acasa sau la salon.
Tratamentul de oxigenare faciala este recomandat in cazul in care aspectul pielii este neplacut, obosit, afectat de semnele lasate de procesul normal de imbatranire a organismului.
Ce inseamna hidratarea pielii
Hidratarea protejeaza pielea de deshidratare prin substantele hranitoare pe care cremele/serurile le contin, imbunatatind astfel textura si fermitatea epidermei. Pielea deshidratata este vulnerabila in fata radiatiilor UV si a radicalilor liberi, astfel ca aplicarea zilnica a unei creme potrivite devine un gest esential al infrumusetarii.
Sursa foto: Shutterstock