Violeta Bănică și Andreea Marin/ Foto: Facebook
Divertisment

Violeta Bănică și Andreea Marin/ Foto: Facebook

Violeta Bănică urmează în paralel cu liceul și un al doilea sistem de învățământ. Andreea Marin nu a fost de acord la început

Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr., a decis să urmeze un parcurs educațional neobișnuit, care implică atât studiul la un liceu privat din București, cât și înscrierea într-un sistem de învățământ alternativ, cu un model educațional unic în România. Această alegere a fost inițial întâmpinată cu reticență de către mama sa.

Violeta, care se află în clasa a XII-a, își finalizează studiile liceale în cadrul unui prestigios liceu privat din Capitală. Pe lângă acesta, ea a ales să urmeze și cursurile unei școli alternative, care oferă un model educațional inovator, acreditat internațional. Acest sistem diferă semnificativ de cel tradițional, oferindu-le elevilor posibilitatea de a învăța într-un mod mai flexibil și adaptat nevoilor lor individuale.

Citește și: Ce părere are Ștefan Bănică despre faptul că fiica lui, Violeta, vrea să urmeze Facultatea de Drept: „Nu o încurajez în nicio direcție”

Andreea Marin a dezvăluit într-o postare pe Facebook că Violeta s-a hotărât să dea admiterea la o facultate de Drept în America, ceea ce reprezintă un pas important în viitorul său academic. Cu toate acestea, alegerea de a urma două sisteme educaționale simultan nu a fost una ușoară și a stârnit inițial îngrijorări din partea mamei sale.

Violeta Bănică și Andreea Marin/ Foto: Facebook
Violeta Bănică și Andreea Marin/ Foto: Facebook

„Ceea ce pot face tinerii de azi, dacă hotărăsc să își îmbrățișeze potențialul, îmi arată că, deși suntem mamă și fiică, suntem din generații atât de diferite și chiar dacă noi semănăm în multe privințe, văd astăzi o evoluție în procesul de învățare și formare pentru viitor de neînchipuit pentru mine, când eram la vârsta Violetei”, a scris Andreea Marin.

Andreea Marin a recunoscut că la început s-a împotrivit ideii ca fiica sa să urmeze acest nou model de educație, fiind îngrijorată că volumul de muncă ar putea fi copleșitor pentru Violeta. „Spun sincer că inițial am spus NU ferm, de teama că va fi prea mult efortul adăugat astfel și din lipsă de cunoaștere, recunosc, am crescut în altă generație, cu perspective restrânse față de cele de azi. M-a intrigat, însă, hotărârea sa și am învățat o lecție: să le ascultăm vocea adolescenților noștri!”, a mărturisit Andreea Marin.

Citește și: Violeta Bănică și fratele ei, Radu, ca desprinși din povești, la o gală prezentată de Andreea Marin. Eleganți, superbi și uniți

Modelul educațional pe care l-a ales Violeta Bănică este unul deosebit, diferit de învățământul tradițional, în care elevii nu învață în clase convenționale și nu sunt supuși examenelor clasice precum bacalaureatul. În schimb, aceștia sunt implicați în proiecte colaborative și beneficiază de un program flexibil, având acces la o platformă online de cursuri disponibile non-stop. Evaluările se fac pe parcursul anului, atunci când elevii se simt pregătiți, iar diploma obținută este recunoscută internațional.

„Am vizitat școala și am descoperit un model educațional inedit, de care am auzit inițial de la absolvenți ce sunt acum studenți români la universități de top din România, SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Noua Zeelandă sau țări din Asia”, a explicat Andreea Marin.

Pe lângă studiile sale academice, Violeta este implicată și în numeroase activități de voluntariat, care îi completează parcursul educațional. 

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri