Rupert Murdoch
Divertisment

Rupert Murdoch / Getty Images

Vârsta, doar un număr pentru Rupert Murdoch. Cine este Elena, cea care l-a convins să pășească pentru a cincea oară în fața altarului

Magnatul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în podgoria sa din California, relatează bbc.com.

Murdoch, în vârstă de 93 de ani, şi-a unit destinul cu Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, biolog rus la pensie, potrivit News.ro. 

S-a zvonit că magnatul avea o relaţie cu Zhukova la scurt timp după ce logodna sa cu Ann Lesley Smith a fost ruptă brusc, în aprilie 2023. Smith este o moderatoare de radio conservatoare, în vârstă de 67 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născut în Australia, Murdoch, care are şase copii, este preşedinte emerit al News Corporation, care deţine Fox News, Wall Street Journal, The Sun şi The Times. El a renunţat la funcţia de preşedinte al Fox şi News Corp anul trecut, lăsându-l pe fiul său Lachlan să conducă ambele companii.

Fox News founder Rupert Murdoch tied the knot with Elena Zhukova at his private California vineyard on Saturday in a joyous ceremony attended by close family and friends.

Posted by Fox News on Sunday, June 2, 2024

Citește și: Rupert Murdoch are 92 de ani și s-a logodit pentru a şasea oară. Cine este iubita miliardarului. Fiica ei a fost soția lui Abramovici

Murdoch şi Zhukova s-ar fi cunoscut la o petrecere organizată de una dintre fostele sale soţii, antreprenoarea de origine chineză Wendi Deng.

EXCLUSIVE: His Rock! Rupert Murdochs Fiancé Elena Zhukova Is Seen For The First Time With Enormous Diamond Ring - 29 Apr 2024

Celelalte foste soţii ale sale sunt Patricia Booker, însoţitoare de bord australiană, Anna Mann, jurnalistă de origine scoţiană, şi Jerry Hall, model şi actriţă americană.

Zhukova a fost căsătorită cu miliardarul rus al petrolului Alexander Zhukov, iar fiica lor Dasha - o femeie de afaceri şi de societate - a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovici până în 2017.

Rupert Murdoch şi-a început cariera în Australia în anii 1950 - în cele din urmă a cumpărat ziarele News of the World şi The Sun în Marea Britanie în 1969. Ulterior, el a cumpărat o serie de publicaţii americane, inclusiv New York Post şi Wall Street Journal.

Citește și: Nepoata miliardarului Rupert Murdoch, căsnicie destrămată după doar 12 ore de la nuntă: "Lumea noastră s-a prăbușit"

În 1996, a lansat Fox News - în prezent cel mai urmărit canal de ştiri din SUA.

Prin intermediul News Corp, fondată în 2013, Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituţii media locale, naţionale şi internaţionale.

Cariera sa nu a fost lipsită de controverse. Unul dintre cele mai nefaste momente ale sale a fost faimosul scandal al pirateriei telefonice din Marea Britanie, care a izbucnit după ce s-a aflat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale elevei asasinate Milly Dowler.

În septembrie anul trecut, Murdoch a anunţat că se retrage din rolul de lider al imperiului său media, lăsând frâiele fiului său Lachlan şi preluând ulterior rolul de preşedinte emerit atât al Fox, cât şi al News Corp.

Rupert Murdoch, avere de peste 17 miliarde de dolari

Magnatul, a cărui avere familială a fost estimată de revista Forbes la peste 17 miliarde de dolari, deţine sute de companii media, mai ales în Statele Unite, inclusiv societăţi care controlează influentul post de televiziune Fox News, cotidianul economic The Wall Street Journal şi tabloidul newyorkez cu opinii de dreapta New York Post. El este, de asemenea, patronul publicaţiilor britanice The Sun şi The Times şi al unor ziare din Australia.

Intrebarea zilei

Am avut cel mai aglomerat weekend de Rusalii din istoria litoralului românesc. Cum vi se par prețurile de la mare?

Partenerii Nostri