sultana mozah
Divertisment

Sheikha Mozah, sultana rebela. Nu poarta hijab, e politician si face ravagii cu stilul ei vestimentar

Neconformismul este greu acceptat in lumea araba si chiar pedepsit, insa Sheikha Mozah, cea de-a doua sotie a emirului qatarian Hamad bin Khalifa Al Thani, se straduieste din greu sa schimbe normele.

Simpatizata in intreaga lume datorita felului in care se prezinta in societate, dar si a realizarilor sale, ea a pornit o adevarata revolutie de stil in Qatar, acolo unde femeile purtau abaya, hujaburi si niqab-uri. Mozah poarta doar turban, iar blugii nu ii lipsesc din garderoba.

In plus, in ciuda criticilor, Mozah este politician si activist care lupta pentru drepturile femeilor.

La 61 de ani, a doua sotie a emirului Hamad bin Khalifa Al Thani, Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned este mama a 7 copii si, fara dar si poate, una dintre cele mai stilate Prime Doamne din lume.

Ce trebuie sa stii despre Sheikha Mozah

Viata ei ar putea fi un subiect bun de film. La varsta de 18 ani si-a cunoscut printul. A studiat psihologia, iar dupa mai multe stagii realizate la universitati americane, s-a casatorit.

Din 1995, Sheikha Mozah bint Nasser al Missned a condus reforme sociale in educatie in Qatar si a pus bazele unor proiecte nationale si internationale de dezvoltare. Ea este co-fondator al Fundatiei Qatar pentru Educatie, Stiinta si Dezvoltare Comunitara.

In prezent, Sheikha Mozah este reprezentant special al UNESCO pentru Educatie. 

Spre deosebire de multe alte sotii din Orientul Mijlociu, Sheikha Mozah este o figura de prim rang in politica, fiind implicata activ in guvernul Qatar.

In calitate de sotie a emirului, ea a reprezentat Qatarul alaturi de sotul sau sau pe cont propriu la numeroase evenimente internationale, inclusiv vizite de stat si nunti regale.

Mozah este fiica lui Nasser bin Abdullah Al-Misned, un cunoscut activist al opozitiei, fost sef al confederatiei Al Muhannada a lui Bani Hajer. El a fost incarcerat din cauza activitatilor sale politice.

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri