Nuntă/ Shutterstock
Divertisment

Nuntă/ Shutterstock

Motivul pentru care o mireasă i-a anulat invitația la nuntă soacrei sale: „Nunta noastră ar trebui să fie despre noi”

O viitoare mireasă a stârnit dezbateri aprinse după ce a decis să-i anuleze invitația la nuntă soacrei sale, deoarece aceasta nu a vrut să respecte codul vestimentar impus. Tânăra de 26 de ani și logodnicul ei de 27 de ani, pe care l-a cunoscut la un festival de muzică, și-au dorit o tematică diferită pentru ziua cea mare.

Cuplul a planificat o nuntă cu tematică rave, descrisă drept o petrecere organizată în spații neconvenționale unde se dansează pe muzică cu ritmuri sincopate, solicitând invitaților să poarte „culori strălucitoare, accesorii distractive și îmbrăcăminte revelatoare”. Însă, soacra miresei, în vârstă de 55 de ani, a refuzat să se conformeze acestui cod vestimentar, menționând că se simte inconfortabil în astfel de ținute.

Citește și: Motivul pentru care o mireasă a eliberat fluturi la nuntă. Imaginile emoționante sunt virale: „Parcă ar fi îmbrățișat-o!”

„Invitații noștri au susținut că sunt foarte încântați de această temă. Ne cunosc bine și înțeleg cât de mult înseamnă asta pentru noi. Cu toate acestea, viitoarea mea soacră nu este deloc de acord. Insistă că nunțile trebuie să fie formale și tradiționale și refuză să poarte altceva decât o rochie clasică și pantofi cu toc.”, a explicat femeia pe Reddit. 

Ca un compromis, soacra a propus să poarte o rochie lungă strălucitoare sau de culoare neon, dar mireasa a considerat că aceasta nu se potrivește cu tema rave: „Apreciem efortul, dar o rochie tradițională, chiar și într-o culoare strălucitoare, ar ieși prea mult în evidență și nu s-ar potrivi cu ținuta rave.”

Mireasa a discutat situația cu logodnicul ei, care este de acord cu tema, dar nu vrea să-și excludă mama din ziua cea mare. Cu toate acestea, mireasa a decis că soacra nu ar trebui să participe la petrecere dacă nu se conformează codului vestimentar, oferindu-i totuși posibilitatea de a participa la ceremonie în ținuta ei preferată. 

Citește și: Un tânăr din Indonezia a aflat după nuntă că mireasa lui era, de fapt, bărbat. Cum l-a păcălit mai bine de un an

Decizia miresei a fost primită cu reacții mixte. Unii oameni au lăudat-o pentru că a rămas fermă în dorințele sale: „Este ziua ta. Dacă ea vrea să controleze până și nunta voastră, iar logodnicul tău nu își impune punctul de vedere, atunci gândește-te bine dacă vrei asta pentru tot restul vieții.”

Pe de altă parte, alții au criticat-o pentru rigiditatea sa: „Spui că vrei ca invitații să se simtă confortabil, dar soacra ta nu pare să se simtă confortabilă în ținuta aleasă de ține. Nu are sens”. 

Mireasa a venit ulterior cu completări: „Știu că nu toți vor fi confortabili 100% cu ținuta, dar eu personal nu mă simt confortabilă în rochii formale și cu tocuri, iar dacă eu trebuie să le port la nunta celorlalți, cred că nu am așteptări prea mari ca invitații mei să se sacrifice pentru ziua mea cea mare. Acest lucru deja a creat tensiune, iar eu încep să mă simt vinovată. Nu vreau să fiu persoana care exclude familia de la nuntă, dar simt cu tărie că nunta noastră ar trebui să fie despre noi”.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri