Glorie și greutăți pentru Liam Payne. Totul despre viața lui scurtă, dar intensă și ultimele lui zile. A devenit faimos la 16 ani

Liam Payne, cântărețul care a murit la doar 31 de ani, a avut o viață scurtă, dar intensă. A cunoscut celebritatea la o vârstă fragedă, iar l-a afectat mult. Faima nu i-a adus numai popularitate și bani, ci l-a aruncat și într-o spirală a autodistrugerii în care și-au făcut loc și dependențele. 

La doar 14 ani, Liam Payne făcea cunoștință cu lumina reflectoarelor. În ultimii ani, acesta a fost tulburat de o serie de episoade mai dure.

La 14 ani, Liam Payne debuta la X Factor

Liam Payne a susținut prima sa audiție pentru cel de-al cincilea sezon al variantei britanice a emisiunii X Factor în 2008, la doar 14 ani. Audiția a fost evaluată de jurații Simon Cowell, Cheryl Cole, Dannii Minogue și Louis Walsh. Cheryl Cole avea să-i devină peste ani iubită și mama singurului lui copil.

A reușit atunci să treacă de audiții, când a interpretat piesa arhicunoscută a lui Frank Sinatra, "Fly Me to the Moon". Nu a rezistat mult în concurs, dar, după eliminare, Simon Cowell l-a readus în competiție. A fost din nou eliminat, dar sfătuit să reîncerce peste doi ani. Ceea ce a și făcut. În 2010 a revenit la audiții și, la sugestia lui Nicole Scherzinger, care era și ea jurat atunci, a devenit parte a grupului One Direction. Rapid, trupa a prins la public și a câștigat popularitate. One Direction a terminat show-ul pe locul 3, însă băieții au semnat imediat cu casa de discuri a lui Simon Cowell.

One Direction și faima mondială

"What Makes You Beautiful", piesa de debut a trupei One Direction, a fost lansată în 2011. A devenit numărul 1 în mai mult țări, iar în prezent, videoclipul are pe YouTube peste 1,5 miliarde de vizualizări.

Citește și: Liam Payne era tatăl unui băiat de 7 ani, pe care-l adora: "Este mini eu". Relația lor era unică: "Se uita la mine ca la un supererou"

"Up All Night", primul album al băieților, a făcut din One Direction prima formație britanică ce a atins prima poziție în topul american cu un album de debut. În 2012 și 2013 au urmat alte albume de mare succes, "Take Me Home" și "Midnight Memories". Acesta din urmă a fost vândut în 4 milioane de copii la nivel global.

Turneul "Where We Are" a generat venituri de peste 290 de milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cel mai profitabil turneu din toate timpurile realizat de o formație vocală.

În 2014, grupul a lansat al patrulea album, "Four", acesta fiind ultimul în care a fost inclus Zayn Malik, fostul iubit al Gigi Hadid.

După lansarea celui de-al cincilea album, "Made in the A.M.", în noiembrie 2015, băieții au intrat într-o pauză indefinită.

Liam Payne a contribuit la mai mult de jumătate din piesele de pe al treilea și al patrulea album al trupei. După ce Zayn a anunțat că părăsește formația, în 2015, Liam a preluat majoritatea părților lui.

În timpul activității lor ca formație, One Direction a câștigat cinci premii Brit, patru premii MTV Video Music, a acumulat peste trei miliarde de vizualizări pe YouTube și a vândut 50 de milioane de discuri la nivel mondial.

Liam Payne a devenit tată în 2017

În martie 2017, iubita lui de la acea vreme, cântăreața Cheryl Cole, l-a făcut tată de băiat pe Liam Payne.

Într-un clip postat pe Instagram în august, când împlinea 31 de ani, solistul vorbea despre fiul lui: "Nu am primit încă 'șosete de tată'. O să vorbesc cu fiul meu în curând, ceea ce mă entuziasmează foarte mult. Dumnezeu să-l binecuvânteze. Crește atât de repede acum. E un băiat mare și pare un mini eu. De parcă avem aveam nevoie de încă un eu în lume", se amuza el atunci.

Liam Payne și Cheryl Cole au avut o relație. / Foto: Profimedia

În 2016, Liam începea o relație cu Cheryl Cole, iar un an mai târziu au devenit părinți. În 2018, însă, s-au despărțit. Cei doi artiști și-au ținut fiul departe de lumina reflectoarelor. În 2022, într-un interviu pentru People, solistul vorbea cu dragoste despre băiețel. "Îl văd de două ori pe săptămână, uneori de trei ori. Și mă asigur că atunci când ne întâlnim, are parte de mine prezent 100%. Nu stau pe telefon și nu sunt cu gândul în altă parte. Îmi place să-i ofer aceste momente și este important; are nevoie de asta în viața lui. Are nevoie de tatăl său în viața lui, iar eu sunt fericit că se uită la mine ca la un supererou. Sper să rămână așa", spunea el.

Relație cu supermodelul Naomi Campbell și logodnă cu un model care l-a acuzat recent că o hărțuia cu telefoanele

Liam Payne și fosta lui logodnică, Maya Henry / Foto: Profimedia

După o scurtă relație cu supermodelul Naomi Campbell, Liam Payne a început să se întâlnească cu modelul Maya Henry în 2019, cu care s-a și logodit în anul următor. În 2022, cuplul s-a despărțit oficial.

Cu câteva zile înainte de moartea lui Liam, Maya a demarat acțiuni legale împotriva lui, acuzându-l pe starul de la One Direction de faptul că o hărțuia cu încercări de a o contacta în mod obsesiv, inclusiv prin intermediul mamei ei și al prietenilor, dar și de faptul că și-a "asmuțit" fanii împotriva ei.

Din octombrie 2022 și până la moartea lui, Liam Payne a fost într-o relație cu Kate Cassidy.

Citește și: Louis Tomlinson de la ”One Direction”, marcat de pierderea mamei și a surorii lui: ”Nu vreau ca oamenilor să le fie milă de mine!”

Liam Payne, reuniune cu Niall Horan, fostul lui coleg din One Direction, cu câteva zile înainte să moară

În 4 octombrie, cu mai puțin de două săptămâni înainte să moară, Liam Payne s-a revăzut cu fostul lui coleg din One Direction, Niall Horan, care a susținut un concert în Buenos Aires. Un clip postat pe rețelele sociale îl arăta pe Liam în timp ce dansa și cânta la show-ul lui Niall. O avea alături și pe iubita lui, Kate, scrie Daily Mail.

Liam Payne a vorbit despre problemele cu alcoolul și dependența de pastile

Într-un interviu sincer dat în 2021, Liam vorbea deschis despre momentele dificile, despre nopțile îmbibate cu alcool și pastile și despre cum nici adult fiind nu putea rezolva lucruri banale de zi cu zi.

"Sunt niște poze din perioada aceea în care aveam fața de 10 ori mai mare decât acum. Eu o numesc fața de pastile și alcool. Problema a fost că cel mai sigur mod de a ne ține sub supraveghere era să fim închiși în camerele de hotel. Și ce există în fiecare cameră? Un minibar. Aveam petreceri de unul singur și am dus-o așa ani întregi, fiind singura modalitate de a-mi învinge frustrarea", a spus Liam Payne în podcastul Diary of a CEO, despre anii în care a făcut parte din One Direction.

Întrebat dacă s-a confruntat cu gânduri de sinucidere, cântărețul a recunoscut că i-au trecut prin cap, însă nu era pregătit să detalieze subiectul.

Liam a mai spus atunci că nu era în stare să rezolve lucrurile simple cu care se confruntă orice om, iar asta din cauză că de la 16 ani nu a mai avut o viață obișnuită. "Conduceam un imperiu de jumătate de miliard de lire sterline la 22 de ani, dar dacă încerc să-mi plătesc asigurarea la mașină, sunt inutil. Simt că din multe puncte de vedere sunt un copil. Nu există nicio legătură între fericire și bani. Este un mit. Banii sunt doar un mijloc de a te relaxa în legătură cu anumite lucruri", spunea atunci solistul.

Liam Payne a murit la numai 31 de ani

Hotelul din Buenos Aires unde era cazat Liam Payne. / Foto: Profimedia

"Liam James Payne, compozitor şi chitarist, fost membru al grupului One Direction, a murit astăzi după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel" dintr-un cartier al capitalei Argentinei, a anunţat poliţia într-un comunicat. Poliţia a răspuns la "un apel la 911 (numărul de urgenţă) semnalând un bărbat agresiv care ar fi putut fi sub influenţa drogurilor sau a alcoolului", potrivit comunicatului.

Potrivit şefului serviciilor de urgenţă, Alberto Crescenti, Liam Payne prezenta "răni foarte grave în urma căderii, am constatat decesul, nu a existat nicio posibilitate de resuscitare", a declarat la televiziunea locală.

El a precizat că serviciile de urgenţă au primit un apel la ora locală 17.04, (20.04 GMT). Şapte minute mai târziu o echipă a ajuns la locul tragediei şi nu a putut decât "să constate moartea acestui bărbat", înainte de a descoperi "mai târziu că era cântăreţ într-un grup". A fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele morţii.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.