Un fost angajat al soției regelui Charles III face dezvăluiri despre ce fel de persoană este Camilla, regina consoartă
Un fost angajat al casei regale britanice a făcut câteva dezvăluiri neașteptate despre personalitatea reginei consoarte, Camilla, într-un articol în Times, citat de Daily Mail.
Julian Payne, fost secretar pe probleme de comunicare pentru Charles (73 de ani) și Camilla (75 de ani), în perioada 2016 - 2021, a descris-o pe soția regelui drept „probabil cea mai importantă armă secretă ” a familiei regale din Marea Britanie.
Camilla, sprijinul suprem al lui Charles III. „Nepretențioasă și loială”
Camila este „puterea și ancora” regelui Charles III, a declarat fostul angajat, portretizând-o drept o persoană realistă, cu picioarele pe pamânt.
„Camilla este adevărata șefă: nepretențioasă și loială”, a mai spus Payne.
El a menționat că multe hotărâri, inclusiv propria lui angajare, au necesitat aprobarea soțului, dar și a ei, amintindu-și cum i s-a spus, înainte de a se întâlni cu Camilla, că nu va fi angajat dacă ea nu va fi de acord.
Cu toate acestea, în ciuda rolului ei esențial în luarea deciziilor, Julian a subliniat că regina consoartă „nu a făcut campanie activă” pentru noul ei titlu, susținând mereu că se va întâmpla „dacă așa va fi să fie”.
„Nu se ia prea în serios”, a mai spus fostul consilier care crede că aceasta va prospera în noua ei funcție pentru că „respectă total rolul pe care-l are, dar și instituția”, păstrând simțul realității.
„În pofida numărului mare de oameni care au declarat de-a lungul anilor că 'Proiectul Regina Camilla' a fost un obiectiv de lungă durată la palat, vă pot asigura că nu a existat niciodată un plan general pentru asta.
Cu siguranță, ea nu m-a instruit niciodată să fac ceva pentru a avansa un astfel de argument și nici regele. La fel ca munca pe care a depus-o, cred că pur și simplu a simțit că dacă va fi menit să fie, se va întâmpla, astfel că niciodată nu a militat activ pentru acest titlu”.
El a concluzionat că datorită angajamentelor ei în serviciul regal și dragostei pe care i-o poartă soțului ei ar putea „chiar să se bucure de respectul și afecțiunea pe care le merită din plin” din partea națiunii, în timp ce își desfășoară noua funcție.
De când a adoptat titlul de regină consoartă, după moartea reginei Elisabeta a II-a, Camilla a făcut participat în numeroase apariții publice alături de regele Charles III.
Camilla, despre regina Elisabeta a II-a: O „femeie solitară” care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi
Regina consoartă Camilla i-a adus un omagiu duminică Elisabetei a II-a, o „femeie solitară” care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi, evocând amintiri despre „ochii albaştri mari” şi „zâmbetul de neuitat” ale defunctei suverane, scrie AFP, potrivit Agerpres.
„Trebuie să fi fost atât de greu pentru ea să fie o femeie solitară. Nu existau femei prim-miniştri sau preşedinţi. Ea era singura, deci cred că şi-a croit propriul rol”, a spus soţia regelui Charles al III-lea.
„Avea acei ochi albaştri minunaţi care, când zâmbea, îi luminau toată faţa”, şi-a amintit Camilla, 75 de ani. „Îmi voi aminti întotdeauna zâmbetul ei. Zâmbetul acela este de neuitat”, a adăugat ea.
Detestată de mulți britanici, care au văzut-o ca pe o distrugătoare de căsnicii, Camilla şi-a câştigat treptat respectul
Mult timp detestată de britanici, care au văzut-o ca pe o distrugătoare de căsnicii pentru că a fost amanta lui Charles atunci când era căsătorit cu prinţesa Diana, Camilla şi-a câştigat treptat respectul, angajându-se în cauze legate de violenţa domestică sau promovarea lecturii.
A trebuit să aştepte până în februarie pentru ca Elisabeta a II-a, care nu a asistat la căsătoria ei civilă cu Charles în 2005, să îşi exprime acordul ca ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regină consoartă „atunci când va veni momentul”.
Popularitatea Camillei a crescut. Mai puţin de jumătate dintre britanici doreau anul trecut ca ea să devină regină. Potrivit unui sondaj YouGov publicat marţi, 53% dintre ei consideră în prezent că va face o treabă bună şi doar 18% cred contrariul, mai scrie AFP.