Înainte era vegană, acum mănâncă doar carne și unt. Cum arată cea care zice că așa a slăbit și și-a rezolvat problemele de sănătate

O fostă adeptă a veganismului susține că a reușit să „vindece” multiple probleme de sănătate și să slăbească aproape 10 kilograme consumând exclusiv carne și produse lactate grase.

Isabella „Bella” Ma, în vârstă de 28 de ani, o influenceriță cunoscută pe rețelele sociale sub aliasul „steakandbuttergal” (fata cu friptura și untul), afirmă că a evitat complet carbohidrații, fructele și legumele în ultimii șase ani.

Muziciana profesionistă, care are 420.000 de urmăritori pe Instagram, atribuie dieta sa controversată reglării ciclului menstrual, învingerii depresiei și vindecării unor probleme ale pielii precum acneea, eczema și psoriazisul.

Citește și: Val de reacții după ce o femeie a încercat dieta draconică pe care a ținut-o Miley Cyrus: „Pare o tortură”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella | Carnivore Diet | Ex-Vegan (@steakandbuttergal)

„Nu sufăr de lipsă de energie și nici nu mi-am distrus hormonii. De fapt, am slăbit 11 kilograme, am perioade menstruale fără dureri, o energie incredibil de stabilă și o stare de spirit echilibrată, deoarece corpul meu folosește grăsimile ca sursă de energie acum”, a spus Bella într-un clip în care apare mâncând un pui întreg la cuptor.

Experiența sa contrazice recomandările autorităților de sănătate, care încurajează o dietă echilibrată ce include carne, carbohidrați și multe fructe și legume proaspete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella | Carnivore Diet | Ex-Vegan (@steakandbuttergal)

Tânăra spune că se simte bine pentru că mănâncă numai carne și câte un pachet de unt zilnic. Afirmațiile ei controversate

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella | Carnivore Diet | Ex-Vegan (@steakandbuttergal)

Totuși, dietele bogate în carne roșie sunt asociate cu multiple probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și cancer, avertizează experții.

Printre afirmațiile controversate ale lui Isabelle se numără și faptul că dieta sa exclusiv carnivoră ar fi motivul pentru care are o înălțime de 1,78 metri, susținând că acest regim alimentar o face mai înaltă decât frații săi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella | Carnivore Diet | Ex-Vegan (@steakandbuttergal)

Bella a mai declarat că nu mai folosește săpun sau gel de duș, deoarece pielea ei ar avea acum un miros „natural uimitor”.

Într-un alt filmuleț, influencerița a făcut o afirmație și mai surprinzătoare: consumul zilnic al unui pachet de unt timp de un an i-ar fi revitalizat libidoul.

Dieta carnivoră, care implică exclusiv consumul de produse de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă și lactate, a câștigat popularitate în ultimii ani, videoclipurile pe această temă acumulând peste un miliard de vizualizări pe TikTok, notează Daily Mail.

Acest regim se bazează pe convingerea contestată că strămoșii noștri trăiau doar din carne și că imitarea acestei alimentații în era modernă ar aduce beneficii pentru sănătate și performanță.

Citește și: Dieta care a făcut-o pe Tania Budi să arate spectaculos la 55 de ani: „Cantitatea contează foarte mult”

Studii care avertizează asupra riscurilor unei diete exclusive carnivore

Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității, au apărut și numeroase studii care avertizează asupra riscurilor.

Un studiu din 2023 a arătat că persoanele care consumă doar două porții de carne pe săptămână au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2. Cercetarea, realizată de Universitatea Harvard pe baza datelor a peste 200.000 de persoane monitorizate timp de aproape 40 de ani, a concluzionat că cei care consumă cea mai mare cantitate de carne roșie au un risc cu 62% mai mare decât cei care consumă cel mai puțin.

În Marea Britanie, o cercetare realizată de Universitatea Oxford pe 1,4 milioane de persoane a constatat că un consum ridicat de carne roșie crește riscul de boli cardiovasculare cu 18% pentru fiecare 50 de grame suplimentare consumate zilnic.

Experții în sănătate și nutriție avertizează, de asemenea, că persoanele care limitează dieta doar la carne ar putea avea un risc mai mare de boli de inimă, scorbut sau chiar cancer, din cauza lipsei de vitamina C și fibre din acest regim alimentar.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.