Prințul George, în centrul atenției la Wimbledon.jpg
Actualitate

Prințul George, în centrul atenției la Wimbledon / Profimedia Images

Sarcina sinistră pe care prințul George trebuie să o îndeplinească la vârsta de 16 ani. Și tatăl său a fost nevoit să facă asta

Ca viitor rege, prințul George trebuie să urmeze o serie de reguli și protocoale regale stricte. Astfel, la scurt timp după ce va împlini 16 ani, tânărul moștenitor se va confrunta cu o sarcină deosebit de morbidă.

Începând cu vârsta de 12 ani, protocolul regal interzice moștenitorilor tronului să călătorească împreună cu avionul pentru a proteja descendența regală. Prințul George va intra în ultimul an în care i se va permite să zboare alături de tatăl său, prințul William. Cu toate acestea, o altă sarcină dificilă îl așteaptă imediat după împlinirea vârstei de 16 ani.

Citește și: Ce i-a spus prințul George lui Kate Middleton, la Trooping the Colour. Remarca adorabilă dezvăluită de un expert în citirea pe buze

Potrivit autorului Christopher Andersen, prințul George va fi rugat să își planifice propriile funeralii. Această tradiție a fost introdusă pentru toți membrii regali în vârstă, pentru a evita neînțelegerile și certurile care ar putea apărea după decesul unui membru important al familiei regale.

În anul 2000, s-a dezvăluit că prinții adolescenți William și Harry au fost nevoiți să își planifice propriile funeralii. Această cerință a venit din partea guvernului, ca o măsură preventivă după disputele care au urmat morții prințesei Diana în 1997. Un purtător de cuvânt al Palatului St James a declarat atunci că au fost făcute planuri pentru o serie de eventualități, iar membrii familiei regale au fost rugați să își exprime dorințele legate de listele de invitați, muzica și serviciile pe care le-ar dori în cazul decesului lor.

Regretatul prinț Philip este un exemplu notabil de meticulozitate în planificarea propriei înmormântări. Ducele de Edinburgh și-a organizat în detaliu ceremonia funerară timp de aproape 18 ani, pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării. De la momentul în care sicriul său a fost scos din Castelul Windsor până la coborârea trupului său în Volta Regală a Palatului Buckingham, fiecare detaliu a fost supravegheat personal de prințul Philip.

Citește și: Prințul George își schimbă școala. Prețul exorbitant plătit de William și Kate Middleton pentru instituția prestigioasă din Oxford

Ducele a ales să fie transportat într-un Land Rover Defender TD5 130, pe care l-a vopsit în verde militar, și a petrecut 16 ani modificând vehiculul pentru a-l transforma în propriul său vagon funerar. Printre ultimele ajustări făcute în 2019, se numără și partea din spate deschisă pentru sicriul său, precum și „opriturile” pentru a-l asigura pe loc.

Această tradiție de planificare a propriei înmormântări, deși morbidă, este considerată necesară pentru a asigura continuitatea și liniștea în cadrul familiei regale. Prințul George, ca viitor rege, va trebui să îndeplinească această sarcină dificilă la vârsta de 16 ani, urmând exemplul înaintașilor săi și pregătindu-se pentru responsabilitățile care vin odată cu statutul său regal.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri