Regina Elisabeta/ Profimedia
Actualitate

Regina Elisabeta/ Profimedia

Ritualul regretatei regine Elisabeta înainte de fiecare baie. Apa trebuia să fie exact la temperatura potrivită

Regina Elisabeta a II-a, care a domnit timp de 70 de ani, a fost cunoscută pentru numeroasele sale obiceiuri riguroase și tradiții, iar unul dintre acestea se referea la rutina ei de baie. Aceste obiceiuri au fost atât de importante încât au devenit parte integrantă a vieții de zi cu zi a reginei și se pare că regele Charles a adoptat, de asemenea, unele dintre aceste practici.

Familia Regală britanică este cunoscută pentru felul lor specific de a face lucrurile, acest lucru extinzându-se până la cele mai mici detalii ale rutinei zilnice. Regina Elisabeta a II-a, de exemplu, prefera să își înceapă ziua cu o baie, nu cu un duș, iar aceasta trebuia să respecte anumite criterii stricte.

Potrivit autorului regal Brian Hoey, regina se trezea în fiecare zi la ora 7:30 pentru a face baie, iar apa trebuia să fie la o anumită temperatură și adâncime. Temperatura apei era măsurată cu un termometru cu carcasă de lemn, iar adâncimea nu depășea niciodată șapte centimetri.

Citește și: Avertismentul primit de Camilla de la regretata regină Elisabeta. Ce i-ar fi spus suverana înainte de nunta acesteia cu regele Charles

„În timp ce Majestatea Sa se bucura de prima ceașcă de ceai, servitoarea ei mergea în baia alăturată pentru a pregăti baia, care trebuie să fie exact la temperatura potrivită: testată cu un termometru cu carcasă de lemn, iar apa nu avea mai mult de șapte centimetri”, a declarat Brian Hoey.

Se pare că regele Charles a preluat unele dintre aceste tradiții, având propriile sale obiceiuri riguroase. Într-un documentar din 2018, intitulat „Serving the Royals: Inside the Firm”, fostul majordom al prințesei Diana, Paul Burrell, a dezvăluit câteva dintre cerințele matinale ale regelui.

Conform lui Burrell, Regele Charles are o serie de sarcini specifice care trebuie îndeplinite în fiecare dimineață, inclusiv poziționarea dopului de baie într-un anumit mod și asigurarea că apa este doar călduță. „Pijamalele și șireturile pantofilor sunt călcate zilnic, dopul de baie trebuie să fie într-o anumită poziție și temperatura apei trebuie să fie doar călduță”, a spus Burrell.

Citește și: Ce avere are regele Charles al III-lea. A devenit mult mai bogat decât a fost mama sa, regina Elisabeta a II-a

Aceste detalii ale vieții de zi cu zi ale membrilor familiei regale britanice subliniază atenția lor pentru tradiție și rutină. De la modul în care se trezesc dimineața, la micul dejun și până la ritualurile de seară, totul este planificat și executat cu precizie.

Regina Elisabeta a II-a a fost un exemplu de dedicare față de tradițiile regale, iar aceste obiceiuri personale reflectă disciplina și respectul pentru protocol care au definit domnia sa. Chiar și după trecerea ei în neființă, influența acestor obiceiuri continuă să fie resimțită în modul de viață al familiei regale, fiind preluate și adaptate de către noii lideri ai monarhiei britanice.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri