Prințul William și regele Charles i-au adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, la mai bine de șase luni de când s-a stins din viață.
Potrivit People, cei doi au făcut echipă pentru a planta un copac în memoria regretatei reginei Elisabeta, pe care l-au pus într-un loc drag acesteia și, anume, la Sandringham. Mai mult de atât, acesta a marcat sfârșitul unui proiect îndrăgit de suverană, care își propunea plantarea a milioane de copaci în țară.
Astfel, de-a lungul timpului, numeroși politicieni, tineri din organizații și celebrități, printre care Judi Dench, Joanna Lumley, precum și autorități locale au plantat copaci pentru a susține acest proiect, numărul lor ajungând la trei milioane, potrivit Green Canopy.
Acest proiect a fost lansat în toamna anului 2021, când Charles și mama alui au sădit un fag în față la Balmoral.
De curând, a fost plantat ultimul copac, iar prințul William și tatăl lui, regele Charles, au făcut echipă bună.
„Mândri să marcăm sfârșitul proiectului @quuensgreencanopy plantând acest copac în grădinile de la Sandringham, unul dintre cei peste trei milioane ce au fost sădiți în numele reginei Elisabeta.
E greu de crezut că au trecut doi ani de când eu și mama am plantat un copac la Windsor pentru a marca lansarea acestui proiect”, a spus Charles, potrivit sursei citate.
De asemenea, în martie 2022, prințul William și Kate Middleton au plantat un copac în Wales ca parte din acest proiect. De asemenea, ea a sădit un pom și la Westminster Abbey.
Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai
Regele Charles va fi încoronat alături de regina consoartă Camilla, într-o ceremonie fastuoasă care va avea loc la abaţia Westminster din Londra, pe 6 mai, într-un weekend prelungit, bogat în sărbători organizate în cinstea noului monarh relatează The Telegraph.
Regele a urcat pe tron după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut, devenind cel mai în vârstă nou monarh din istoria Marii Britanii. De atunci, au fost lansate planurile pentru mult aşteptatul weekend al încoronării, eveniment care a primit numele de cod "Operaţiunea Golden Orb".
Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury și se doreşte a fi reprezentativă pentru diferite credinţe şi grupuri comunitare, în conformitate cu cerința regelui de a reflecta diversitatea etnică a Marii Britanii moderne. Palatul Buckingham a anunţat că ceremonia va reflecta rolul de astăzi al monarhului şi va privi spre viitor, rămânând în acelaşi timp înrădăcinată în vechi tradiţii şi fast.
Citește și: Încoronarea regelui Charles. Obiceurile tradiționale ale ceremoniei. Ce semnifică accesoriile regale
"Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, totodată un prilej de sărbătoare şi fast".
"Ceremonia şi-a menţinut o structură similară de peste o mie de ani, iar încoronarea din acest an este de aşteptat să includă aceleaşi elemente de bază, recunoscând în acelaşi timp spiritul vremurilor noastre. În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la abaţia Westminster, Londra. Din 1066, slujba a fost aproape întotdeauna condusă de arhiepiscopul de Canterbury", a precizat Palatul Buckingham.