Prince Harry Tours Belize To Mark Queen Elizabeth II's Diamond Jubilee
Actualitate

Prințul Harry. 2012. Getty Images

Porecla pe care a avut-o prințul Harry când studia la Eton. Colegii știau de hobby-urile controversate pe care le avea în timpul liber 

În perioada în care prințul Harry a studiat la prestigiosul Colegiu Eton, el a primit o poreclă controversată, „Hash Harry”, din cauza obiceiurilor sale din timpul liber, care implicau consumul de substanțe interzise. Harry a fost elev la Eton între 1998 și 2003, iar porecla i-a fost dată de colegi, reflectând reputația pe care și-o câștigase în urma utilizării de marijuana, despre care el însuși a vorbit ulterior în memoriile sale, „Spare”.

Potrivit istoricului regal Robert Lacey, în cartea sa din 2020 „Brothers of Brothers”, aroma de fum provenind din camera prințului a atras atenția colegilor, aceștia poreclindu-l în consecință. Harry a recunoscut în cartea sa că a consumat marijuana în perioada în care studia la Eton. Deși nu își amintește exact cum a ajuns să consume drogul, el a descris un proces de distribuție „ordonat” între colegi, care se organizau într-o baie mică pentru a fuma și apoi râdeau împreună în camerele lor.

Citește și: Prințul Harry: "M-am simţit uşor diferit de restul familiei mele". Spune despre Meghan că este o ființă excepțională care l-a salvat

În „Spare”, Harry a mărturisit că experiențele sale cu drogurile l-au ajutat să facă față unor traume din copilărie, inclusiv moartea mamei sale, prințesa Diana. El a dezvăluit că, la un moment dat, a recurs și la cocaină pentru a-și ameliora suferința mentală și emoțională. Totuși, prințul a subliniat că drogurile nu i-au adus fericire, dar că la vremea respectivă era dispus să încerce orice pentru a schimba „status quo-ul” emoțional pe care îl trăia.

Confesiunile lui Harry despre consumul de droguri au generat numeroase controverse, mai ales după publicarea cărții „Spare”. Deși prințul și soția sa, Meghan Markle, s-au mutat în Statele Unite în 2020, odată cu retragerea lor din familia regală, aceste dezvăluiri au ridicat semne de întrebare în legătură cu statutul său de imigrant. Conform legislației americane, solicitanților de viză li se pun întrebări despre istoricul lor de consum de droguri, iar recunoașterile publice ale lui Harry au atras atenția Fundației Heritage.

Fundația a solicitat acces la dosarele de imigrare ale prințului Harry, punând la îndoială dacă acesta a declarat consumul de droguri în documentele sale oficiale la intrarea în Statele Unite. Fundația susține că acest caz este important pentru a verifica dacă guvernul american oferă un tratament special celebrităților de profil, cum este prințul Harry.

Citește și: „A trădat-o pe regină! E pe cont propriu”. Trump nu l-ar proteja pe prinţul Harry, dacă ar ajunge din nou preşedinte

Într-o reflecție asupra situației, Jennie Bond, fost corespondent regal al BBC, a sugerat că Harry ar putea regreta sinceritatea cu care a abordat subiectul consumului de droguri în memoriile sale. „Harry trebuie să regrete că a fost atât de sincer cu privire la droguri în cartea sa”, a declarat Bond. Ea a adăugat că, deși intenția lui Harry a fost de a explica problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat, aceste recunoașteri pot avea consecințe neașteptate.

Etichete: printul harry , porecla , droguri , eton

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri