Malala Yousafzai, laureata Premiului Nobel pentru Pace din 2014, și-a trecut în luna noiembrie două mari reușite în palmares, una a sufletului și una profesională: s-a căsătorit cu iubitul ei și a avut ceremonia de absolvire la prestigioasa Universitate Oxford.
Malala, o figură simbol în activismul pentru drepturile copiilor și, în special al fetelor, la educație, a bifat o reușită personală în acest sens. Anul acesta a participat la cermonia de absolvire a Universității Oxford. Deși a terminat anii de facultate încă din 2020, pandemia a împiedicat-o să aibă parte de momentul la care visează orice tânăr student: acela al pozelor de sfârșit de ani, cu robă și tocă, simboluri ale unei reușite academice.
Citește și: Adolescente activiste care au reusit sa schimbe lumea si continua sa o faca mai buna
La nouă ani de când era împușcată în cap de talibani, Malala a dovedit din nou cât de puternică este. Tânăra de 24 de ani a urmat studiile universitare la Oxford, de unde și-a luat diploma în Filozofie, Politică și Economie.
Ceremonia de absolvire a fost cu atât mai specială cu cât au putut participa și noul ei soț, Asser, pe care l-a cunoscut chiar la Oxford, dar și părinții ei. Malala s-a pozat cu colegele, dar și cu cei dragi și a împărtășit imaginile de suflet pe rețelele sociale.
Malala s-a căsătorit recent cu Asser Malik
La începutul lunii noiembrie, Malala și-a anunțat „Nikkah” (ceremonia musulmană de căsătorie) cu Asser Malik, printr-un mesaj pe Twitter: „Astăzi este o zi specială în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”.
Malala Yousafzai, laureata Premiului Nobel la doar 17 ani
Malala Yousafzai a obţinut Premiul Nobel pentru Pace la doar 17 ani. Pakistaneza este o militantă pentru dreptul femeilor la educaţie şi a devenit un simbol mondial al luptei împotriva extremismului, după ce a supravieţuit unui atac al talibanilor. La doar 15 ani, a fost împușcată în cap și a supraviețuit ca prin miracol, după ce a fost transportată și trataă în Anglia.
Povestea ei s-a transformat într-o abiografie ce a devenit bestseller internațional, "Eu sunt Malala". A devenit o voce care militează pentru pace, drepturile femeilor și dreptl la educație, iar rezența ei s-a făcut remarcată la nenumărate conferințe internaționale pe aceste teme.
Foto: Instagram, Profimedia