Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed
Actualitate

Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed / Profimedia Images

Ce relatie avea, de fapt, Lady Diana cu Dodi al-Fayed. Se spune ca nu erau îndrăgostiți

Despre prințesa Diana s-a vorbit mult de-a lungul anilor, iar detalii despre relația dintre Lady Di și Dodi Al-Fayed continua să fascineze oameni din toate colțurile lumii. Cei doi și-au pierdut viețile într-un accident teribil de mașină, care a avut loc în august 1997.

Lady Diana și Dodi al-Fayed nu ar fi fost îndragostiți, conform serialului „The Crown”

În cel de-al șaselea sezon al serialui „The Crown” se sugerează că relația dintre Lady Diana și Dodi al-Fayed nu ar fi fost una bazată pe iubire profundă, așa cum a fost adesea portretizată în mass-media. Conform acestei interpretări dramatice, relația lor ar fi fost mai degrabă o aventură de vară, în care Diana căuta un refugiu de la presiunea vieții sale publice ori după divorțul de prințul Charles.

accident printesa diana (2)
Mașina în care au murit prințesa Diana și Dodi al-Fayed. / Foto: Profimedia

Serialul explorează ideea că Dodi al-Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed al-Fayed, ar fi fost mai îndrăgostit și entuziast în legătură cu relația decât Diana. Potrivit acestei versiuni, Lady Di ar fi fost atrasă de viața luxoasă pe care ar putut să i-o ofere Dodi și de oportunitatea de a evada din stresul cotidian, dar nu ar fi văzut această relație ca pe una de lungă durată sau ca pe o iubire adevărată.

Citește și: Fostul agent de pază al prințesei Diana a dezvăluit că aceasta plănuia să se mute în SUA fără copiii ei

Mai mult de atât, în serialul respectiv, relația dintre cei doi este prezentată într-o lumină mai puțin romantică, sugerând că Diana ar fi fost mai mult într-o căutare de afecțiune și validare, decât într-o relație autentică și profundă de iubire. Această perspectivă contrastează cu narațiunea publică predominantă care a sugerat că Diana și Dodi erau profund îndrăgostiți, și că planificau chiar un viitor împreună înainte de tragicul lor accident.

Cum s-au cunoscut cei doi

Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed s-au întâlnit pentru prima dată când ea era căsătorită cu prinţul Charles. Potrivit The Independent, ei s-au cunoscut la un meci de polo din 1986, când Charles şi Dodi erau în echipe opuse. Dacă întâlnirea lor a fost mai mult decât trecătoare, nimeni nu a notat-o.

În vara anului 1997, Mohamed Al-Fayed a invitat-o ​​pe prinţesa de Wales şi pe băieţii ei să petreacă timp pe iahtul său, Jonikal, în sudul Franţei. Acolo, Diana l-a cunoscut mai bine pe Dodi.

Citește și: Prințesa Diana și-ar fi prezis moartea. Ce i-ar fi mărturisit avocatului ei cu doi ani înainte de teribilul accident din Paris

Dodi, în calitate de producător de filme, nu ducea lipsă de relații cu femei frumoase, dar el le considera superficiale. Printre prietenele lui Dodi s-au numărat Julia Roberts, Brooke Shields, Winona Ryder şi Nancy Sinatra. În 1986, s-a căsătorit cu modelul Suzanne Gregard, dar a divorţat după opt luni.

Relația dintre Lady Di și Dodi Al-Fayed a durat, oficial, doar câteva luni, însă în acest timp ei au provocat numeroase controverse. Familia regală, în mod deosebit, n-a fost deloc mulțumită de aventura lor, iar asta a avut legătură și cu reputația moștenitorul Al-Fayed. Acesta era un playboy cunoscut în Marea Britanie, cu iubite manechine, actrițe și, în general, femei frumoase și celebre.

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte ale prințesei Diana. Pompierul ajuns la fața locului în primele minute: ”Am crezut că va supraviețui!”

Lady Di și Dodi au murit împreună pe 31 august 1997

Princess Diana of Wales and Dodi Fayed memorial in Harrods department store Knightsbridge London England 1998 1990s UK HOMER SYKES

Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed au murit pe 31 august 1997, în urma unui accident rutier petrecut în Paris. Cei doi se aflau în mașină alături și de garda ei de corp, Trevor Rees-Jones. Șoferul Henri Paul a intrat în coliziune cu o altă mașină, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un pilon de susținere al unui tunel, în încercarea de a scăpa de paparazzi. S-a vorbit și despre posibilitatea ca Paul să fi consumat alcool înainte de a se urca în mașină. În urma impactului, Dodi și șoferul au murit pe loc, iar prințesa și garda de corp erau în stare critică. Mama prinților William și Harry a murit la spital. Aceasta avea 36 de ani.

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri