The Princess Of Wales Visits Sebby's Corner In Barnet
Actualitate

Prințesa Kate. Getty Images

Bucurie imensă pentru britanici. Prinţesa Kate va asista la finala masculină de la Wimbledon

Kate, prinţesa de Wales, va participa duminică la finala de simplu masculin de la Wimbledon, a anunţat sâmbătă biroul său de presă. Va fi a doua sa apariţie publică de când o intervenţie chirurgicală efectuată în urmă cu şase luni a dezvăluit prezenţa unui cancer, iar soţia moştenitorului Coroanei a urmat ședințe chimioterapie, relatează Reuters.

Prinţesa în vârstă de 42 de ani, care urmează o chimioterapie preventivă, este o mare fană a tenisului şi patronează All England Lawn Tennis and Croquet Club Wimbledon, care găzduieşte campionatele anuale de tenis.

Prinţesa de Walles, soţia moştenitorului tronului britanic William, "va asista la finala de simplu masculin a Campionatelor de la Wimbledon, duminică 14 iulie", se arată în comunicatul citat de AFP, potrivit Agerpres.

Kate a revenit la îndatoririle publice în iunie, la "Trooping the Colour", parada militară anuală care marchează oficial ziua de naştere a lui Charles, şi a declarat că speră să participe şi la alte evenimente pe parcursul verii.

"Fac progrese bune, dar, după cum ştie oricine trece prin chimioterapie, există zile bune şi zile rele", a spus ea într-un mesaj personal, scris înainte de apariţia din iunie. "Tratamentul meu este în desfăşurare şi va mai dura câteva luni", a spus prinţesa, cunoscută adesea sub numele de fată Kate Middleton.

Palatul Kensington a refuzat să ofere detalii specifice despre tipul de cancer sau despre starea ei medicală, în afară de a spune că tratamentul a început în februarie.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a urmat şi el un tratament pentru cancer. El a revenit la îndatoririle publice în aprilie şi rămâne destul de ocupat, deşi angajamentele din agenda sa sunt limitate pentru a minimiza riscurile pentru recuperarea sa.

Socrul și nora, tot mai uniți. Regele Charles și Kate Middleton, împreună în lupta cu cancerul: "El a avut mereu respect pentru ea"

Sârbul Novak Djokovic îl va înfrunta în ultimul act pe spaniolul Carlos Alcaraz, într-o reeditare a finalei de anul trecut, când s-a impus ibericul.

În finala feminină, programată sâmbătă, se vor întâlni cehoaica Barbora Krejcikova şi italianca Jasmine Paolini.

La rândul său, prinţul William al Marii Britanii şi-a anunţat prezenţa la finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, care va avea loc duminică la Berlin, între echipele Spaniei şi Angliei.

Etichete: wimbledon , printesa kate

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri