Megan Blain (1)
Actualitate

Megan Blain are 18 ani și e dependentă de mersul la solar. / Foto: Facebook

Are doar 18 ani și e dependentă de mersul la solar: "Nu mi se pare că sunt suficient de bronzată, dar oamenii se holbează la mine"

O tânără de doar 18 ani a devenit de-a dreptul obsedată să aibă în permanență pielea bronzată. De aceea, de doi ani merge aproape zilnic la salon și stă la solar, în ciuda faptului că se expune la un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. Primele semne care dau de gândit deja au apărut.

Megan Blain nu își vede viața fără solar. Spune că, la un moment dat, poate va renunța, dar încă nu este cazul să o facă, este ea de părere.

Citește și: Ce a pățit o fată care a adormit pe plajă. Când s-a trezit, nici sora ei nu a recunoscut-o: “M-am îngrijorat că voi arăta așa mereu”

"Vreau să mă opresc într-o zi, dar nu pot să-mi imaginez că n-am să mai merg la solar. Am observat o pată pe piele, care își schimbă dimensiunea. Să nu mă îngrijorez de un potențial melanom și să abuzez de paturile de bronzare - mi-am dat seama că este o dependență. Pur și simplu, niciodată nu mi se pare că sunt suficient de bronzată. Nici măcar nu mă afectează că aș putea avea melanom și mi-ar putea pune viața în pericol. Nu mă sperie deloc", a spus Megan Blain, o creatoare de conținut din Marea Britanie.

A devenit dependentă de bronz. Pentru a-și intensifica nuanța pielii, Megan se ungea cu ulei pentru bebeluși, dar a renunțat la acest produs pentru niște injecții care imită hormonii care produc pigmentul în corp. Chiar dacă aceste injecții o fac să se "simtă rău și, uneori, incapabilă să mănânce", după cum scrie New York Post, nu renunță la ele. După ce a început să devină conștientă că fac abuz de solar, Blain a redus timpul la patru zile pe săptămână, deși mergea zi de zi fără pauză. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Oriunde merg, văd oameni holbându-se la mine", a mai spus tânăra. Inclusiv online primește mesaje jignitoare. Le-a auzit pe toate, de la faptul că arată ca un cartof prăjit ars până la întrebări de genul: "Solarul te-a incinerat?". Inclusiv familia i-a atras atenția că e mult prea bronzată, dar ea nu se vede așa cum e în realitate. "Zici că sunt oarbă. Când oamenii îmi spun că am pielea prea închisă la culoare, îmi vine greu să-i cred", a mai spus blonda. Totuși, după doi ani de folosire intensă a paturilor de bronzare, Megan nu sfătuiește pe nimeni să facă la fel ca ea. "Dacă m-aș întoarce în timp, n-aș mai face asta. Pur și simplu simt că trebuie să mă duc la solar. Nici măcar nu mai e vorba că vreau să fiu bronzată. Dacă eu am devenit dependentă fără să-mi dau seama, li s-ar putea întâmpla și altor persoane", și-a încheiat Megan Blain povestea.

Citește și: A stat prea mult la soare, s-a ales cu halucinații, iar picioarele i s-au umplut de umflături. “N-am simțit niciodată dureri mai mari”

 

Etichete: bronz , piele bronzata , solar

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri