Susan Axelby
Actualitate

Susan Axelby a făcut cancer din cauza implanturilor mamare. / Foto: Profimedia

A făcut mastectomie pentru a preveni cancerul, dar cel mai negru coșmar tot s-a adeverit. Ce a pățit din cauza implanturilor mamare

O femeie din Marea Britanie a ales să facă o operație de dublă mastectomie de teamă că va moșteni cancerul la sân pe linie genetică. S-a lăsat pe mâna chirurgului care i-a îndepărtat sânii naturali și i-a înlocuit cu implanturi cu silicon, dar cel mai mare coșmar al femeii tot a devenit realitate.

Susan Axelby, o femeie de 68 de ani, a primit 57.000 de lire sterline de la producătorul de implanturi mamare, după ce s-a ales cu cancer din cauza silicoanelor. Britanica a dezvoltat un tip rar de cancer și le-a avertizat și pe alte femei să aibă mare grijă, pentru că ar putea fi adevărate "bombe cu ceas".

Citește și: Tânără de 27 de ani, diagnosticată a doua oară cu cancer, la câteva săptămâni de la nuntă: “Am fost furioasă”. Singurul simptom evident

Experimentează istoria pământului ca o aventură dinamică și captivantă. Urmărește duminică de la 21:00 Minunile Pământului, pe Digi World. Hai să vezi în Digi Online!

Într-un interviu pentru BBC Radio 4, Susan a vorbit despre cazul ei rar. "Nu mă gândesc atât de mult la mine, am aproape 70 de ani, dar sunt multe tinere care vor să-și mărească sânii și care se plimbă ca niște bombe cu ceas. N-au nicio idee despre ce e în corpul lor acum. Dacă mi s-a întâmplat mie și altora, li se poate întâmpla și lor", a spus Axelby.

Susan Axelby
Susan Axelby a făcut cancer din cauza implanturilor mamare. / Foto: Profimedia

Citește și: Olivia Munn, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în stadiul patru: „Această boală nu ține cont de cine ești, dacă ai copil sau nu!”

La câțiva ani de la mastectomie și implanturi, femeia a observat că unul dintre sâni îi era inflamat și fierbinte la atingere. "M-am dus la spital și mi-au scos 500 ml de fluid. M-am întors acasă și s-a umflat din nou. M-am dus din nou la spital și mi-au scos aceeași cantitate - în decurs de o lună", a mai spus Susan. Aceasta a fost diagnosticată cu limfom anaplastic cu celule mari, un tip de cancer al sistemului imunitar, care se poate dezvolta în țesutul cicatrizat din jurul implanturilor mamare.

"Nu mi-a venit să cred. Eram în negare pentru că îmi scosesem sânii tocmai pentru a preveni cancerul și acum aveam cancerul. Cum s-a întâmplat asta?". Medicul i-a spus britanicei că trebuie să-i scoată implanturile și că nu le mai poate înlocui niciodată. Acum, Susan Axelby nu mai are nici implanturi, nici țesut mamar, nici sfârcuri. "Nu mai am nimic, doar o linie dreaptă în partea de sus a corpului meu. Nu-mi place să mă vadă nimeni dezbrăcată, nici măcar soțul meu, deși el nu e deranjat. Am zile proaste, încă mă confrunt cu anxietatea și depresia", a încheiat femeia care a primit câștig de cauză și daune de 57.000 de lire sterline, după drama din viața ei.

Citește și: Mihai Albu, sprijinit de iubita medic în lupta cu cancerul. A aflat diagnosticul de la ea, chiar în ziua în care fratele lui a murit

Intrebarea zilei

Sunteți pregătiți pentru prima săptămână de școală a copiilor voștri?

Partenerii Nostri