dependenta telefon
Timp Liber

Statisticile arata ca doua treimi din posesorii de telefoane refuza sa se desparta de ele chiar si pentru perioade scurte de timp si le verifica obsesiv de zeci de ori pe zi.

Stiai? Care sunt schimbarile pe care le vei observa daca renunti sa-ti verifici telefonul inainte de somn

Statisticile arata ca doua treimi din posesorii de telefoane refuza sa se desparta de ele chiar si pentru perioade scurte de timp si le verifica obsesiv de zeci de ori pe zi.

Dependenta de telefonul mobil ne-a adus inca o fobie: nomofobia, care se manifesta printr-o senzatie intensa de frica si anxietate resimtita atunci cand smartphone-ul este uitat acasa, la birou, cand nu are semnal sau ramane fara baterie.

Astfel ca am ajuns sa butonam mobilul imediat ce ne trezim, inainte sa mergem la somn, sa il luam cu noi chiar si cand facem dus, in caz ca primim un mesaj important. Ba chiar dormim cu el in pat. A ajuns sa ne indeparteze de ceilalti, cu care preferam sa comunicam prin intermediul unui ecran.

Dar ce s-ar intampla daca ai renunta sa faci toate aceste lucruri si ti-ai folosi telefonul mobil cu masura? Iata care sunt schimbarile pe care le-au observat cei de la Theeverygirl.com dupa un astfel de experiment:

Mai putine cosmaruri

Prezenta telefonului mobil in apropierea patului, pe timp de noapte, induce o stare de "hipervigilenta", care creeaza tulburari de somn si chiar insomnie. Una dintre principalele cauze care afecteaza somnul este, insa, fara nicio indoiala, lumina intermitenta emisa de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente.

Mai putina anxietate resimtita dimineata

Exista persoane care dimineata se lupta cu tulburari de panica, precum anxietate generalizata. Aceasta stare poate fi provocata de o intalnire importanta sau un eveniment major la care trebuie sa participe. Ca sa isi distraga mintea de la aceste ganduri, acestia aleg sa se concentreze asupra telefonului mobil.

O luna fara sa faci asta, te trezesti mai calma si cu o stare mai buna. Ai nevoie doar de 30 de minute zilnic pentru a iti educa creierul. Ne asigura de asta cei care au realizat experimentul.

Ai timp pentru alte activitati

Acum ca telefonul nu iti mai ocupa putinul timp liber pe care il ai, te poti bucura in voie de activitati care sa te faca fericita. Poti sa citesti, sa faci plimbari in natura, sa iesi cu prietenii, sa vizionezi un film bun, sa rasfoiesti o revista ori sa acorzi mai multa atentie sinelui.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

În magazine deja e Crăciun. Ați început să puneți în coșul de cumpărături cadouri și decorațiuni?

Partenerii Nostri