"Normal People" a devenit serialul preferat al femeilor britanice in timpul carantinei. Cu 12 episoade a cate jumatate de ora fiecare, adaptarea romanului scris de Sally Rooney in 2019 s-a dovedit un real succes pentru publicul feminin.
Cum a ajuns "Normal People", cu Paul Mescal si Daisy Edgar Jones in rolurile principale, atat de popular? Pe langa intriga fascinanta si prestatia actoriceasca, scenele dintre cei doi protagonisti revolutioneaza productiile televizate din ultimii ani.
"Normal People" - reteta succesului in 2020
Ceea ce a facut ca aceasta productie romantica neconventionala sa fie imbratisata atat de repede este realismul relatiei dintre personajele principale, Connell si Marianne. Cei doi traiesc o poveste tumultuoasa de iubire, iar productia reuseste sa surprinda atat confuzia, cat si frumusetea cuplurilor tinere, de 20 de ani.
"Normal People" trateaza insa si subiecte precum diviziunile sociale, bullying-ul scolar, gestionarea relatiilor noi si a celor vechi, regasirea de sine, reinventarea, pierderile, familia si cel mai important, iubirea.
Naturaletea serialului a fost prezentata nu doar prin imagine si dialog, ci si prin scenele de sex, care au starnit o multime de discutii in mediul online.
In mod revolutionar, pe platourile de filmare de la "Normal People" a fost adus un consilier in intimitate, care i-a ajutat pe membrii distributiei sa se simta confortabil in timpul acestor scene, dar si sa recreeze cat mai autentic momentele pasionale.
Publicul a apreciat realismul secventelor, dar mai ales accentul pus de scenarist si regizor pe consimtamant si sex protejat.
"Normal People", considerat cel mai dezinhibat serial din istoria televiziunii britanice
Intr-o analiza, jurnalistii The Sun au observat ca "Normal People" contine un total de 41 de minute de scene intime, devenind astfel "cel mai dezinhibat" serial din istoria televiziunii britanice.
Telespectatoarele au scris insa pe retelele de socializare ca nu scenele intime in sine sunt cele care ofera un plus de valoare productiei, ci faptul ca protagonistii pun mare accent pe consimtamant si ofera in acest fel lectii despre cum ar trebui sa se desfasoare un asemenea act in zilele noastre.
"Normal People" a castigat si laudele criticilor, nu doar pe cel al telespectatoarelor.
Printre publicatiile care i-au oferit recenzii bune se numara The New Yorker, New York Times, Forge Press, The Harvard Crimson, The Guardian, Vulture, NPR si Independent.
Foto: Profimedia