Daniela Soto-Innes, executive-chef la restaurantele Cosme si Atla din New York, a fost desemnata World's Best Female Chef de catre The World's 50 Best Restaurants Academy. La numai 28 de ani, ea devine cea mai tanara castigatoare a acestui premiu.
Nascuta in Mexico City, intr-o familie de bucatari, Daniela s-a mutat in SUA cand avea 12 ani. A urmat cursurile Le Cordon Bleu din Austin, iar apoi a calatorit in America si Europa pentru a se perfectiona.
A invatat de la profesionisti precum Danny Trace, Chris Stepherd, iar in 2014 s-a alaturat echipei lui Enrique Olvera, in pozitia de Chef de Cuisine.
Un an mai tarziu, restaurantul a inceput sa primeasca multe titluri si premii de prestigiu, urmand ca, in prezent, sa ocupe locul 25 in topul World's 50 Best Restaurants. Curand, la numai 25 de ani, Daniela Soto-Innes a castigat premiul James Beard Rising Star Chef.
In 2017, Daniela si-a continuat parteneriatul cu Olvera, inaugurand un restaurant casual. Nu vrea sa se opreasca aici. Planuieste sa deschida inca doua localuri, unul cu specific japonez cu influente mexicane si o taqueria.
"Toata viata mea, fiecare salariu pe care l-am castigat a provenit din gatit", a spus ea, intr-un interviu acordat publicatiei The Cut.
Sursa foto: iStock/ Getty Images