Ceaiul a fost subiectul multor cercetari care au scos la iveala nenumarate beneficii ale acestei bauturi: ajuta la diferite boli, precum cancer, diabet, afectiuni cardiovasculare, dar are si calitati microbiene. Iar acum oamenii de stiinta au descoperit un nou beneficiu al ceaiurilor.
Conform unui studiu realizat de Universitatea Nationala din Singapore, persoanele care consuma constant ceai au regiunile cerebrale mai bine organizate in comparatie cu cei care nu fac asta. Aceste regiuni sunt asociate cu o functie de invatare mai buna, care protejeaza impotriva declinului cognitiv cauzat de inaintarea in varsta.
Ce ceaiuri sunt benefice pentru sanatatea creierului
Pentru a studia avantajele consumului de ceai, cercetatorii au analizat datele de neuroimagistica de la 36 de adulti, cu varste de peste 60 de ani.
Pe langa consumul de ceai, oamenii de stiinta au analizat si alti factori, precum sanatatea, stilul de viata si bunastarea psihica.
Rezultatele, publicate in revista stiintifica Aging, au aratat ca participantii care au consumat ceai verde, oolong sau negru de cel putin patru ori pe saptamana, timp de 25 de ani, aveau regiuni cerebrale "interconectate intr-un mod mai eficient" fata de cei care nu au consumat ceai.
Atunci cand regiunile creierului sunt mai structurate, procesarea informatiilor poate fi efectuata mai eficient.
Sursa foto: Shutterstock