Plăcintă cu carne, un preparat ideal ca fel principal sau gustare. Rețeta care nu necesită mult timp de pregătire
Plăcinta cu carne este un fel de mâncare mai deosebit, ușor de preparat, cu care vei avea succes și la musafiri, și la cei din familie. În plus, nu ai nevoie de mult timp pentru pregăti această rețetă.
Ingrediente plăcintă cu carne
- 500 g carne tocată (vită, porc sau amestec, după preferință)
- 1 ceapă mare tocată fin
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1 morcov ras (opțional)
- 1 ardei gras tocat (opțional)
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 ml suc de roșii sau 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță cimbru sau alte condimente (după gust)
- 200 g cașcaval ras (opțional)
- 1 pachet de foi de plăcintă sau aluat foietaj
- 1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare plăcintă cu carne
Pregătirea compoziției
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa tocată până devine aurie. Adaugă usturoiul și morcovul ras (dacă folosești) și mai călește-le 2-3 minute. Pune carnea tocată în tigaie și amestecă până se rumenește uniform. Adaugă sucul de roșii sau pasta de tomate, ardeiul gras, boiaua, sarea, piperul și cimbrul. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute, până când carnea este gătită bine și lichidul s-a evaporat. Lasă compoziția să se răcească puțin.
Asamblarea plăcintei
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o tavă unsă cu puțin ulei, așază primele 2-3 foi de plăcintă sau aluatul foietaj, asigurându-te că marginile sunt ridicate pe pereții tăvii. Pune un strat de compoziție de carne și, dacă dorești, adaugă cașcaval ras deasupra. Așază deasupra alte foi de plăcintă (sau acoperă cu o altă bucată de aluat foietaj) și înțeapă ușor cu furculița. Bate oul și unge plăcinta deasupra pentru o crustă aurie și crocantă.
Cum să coci și cum să servești plăcinta cu carne
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și lasă plăcinta să se coacă timp de 30-40 de minute, până când capătă o culoare aurie și este crocantă.
Lasă plăcinta să se răcească ușor înainte de a o tăia. Poate fi servită caldă sau rece, cu o salată proaspătă alături, fie ca fel principal, fie ca gustare. Cert este că este și sățioasă, și gustoasă.
Citește și: Plăcinta cu mere de post “12 linguri”. Rețeta simplă și economică, gata în mai puțin de o oră
Citește și: Plăcintă delicioasă cu dovleac, așa cum o fac americanii. Rețeta ușor de preparat pentru un desert de sezon