Ce au în comun cuplurile care ajung la divorț, conform unui expert: „E un lucru care apare cu mult înainte de infidelitate”

James Brien, un expert în divorț, care a ajuns să ajute cuplurile din întreaga lume după ce el însuși a trecut printr-un divorț, a dezvăluit factorul comun pe care l-a observat la toate cuplurile care au ajuns la despărțire. El a asistat la numeroase separări și a concluzionat că, indiferent de motivele finale care duc la destrămarea unei căsnicii, majoritatea cuplurilor nu mai comunică eficient cu mult înainte de a se produce evenimente precum infidelitatea.

Potrivit lui Brien, în multe cazuri, cuplurile încetează să se mai deschidă unul față de celălalt și să discute problemele cu care se confruntă. „Au încetat să mai vorbească despre ceea ce este în neregulă, nu mai rezolvă problemele împreună, iar resentimentele încep să se instaleze”, a explicat expertul, potrivit publicației The Mirror

Citește și: Descoperirea neașteptată a unei femei care și-a făcut un test ADN, după zece ani de căsnicie și trei copii: „Oare trebuie să divorțez?”

În opinia sa, atunci când un cuplu ajunge în pragul divorțului, ambele părți se află deja în contradicții și nu înțeleg pe deplin de ce relația lor s-a prăbușit.

Brien subliniază că, deși infidelitatea este adesea invocată ca motiv al divorțului, ea este adesea doar o consecință a problemelor preexistente. „Adevărul este că o căsnicie se rupe cu mult înainte de comiterea unor astfel de acțiuni”, a afirmat el.

Citește și: Obiceiul soțului a adus-o la disperare și a făcut-o să ceară divorțul: "Am început să țip la el. Am fost șocată de comportamentul lui"

Chiar dacă relația nu mai poate fi salvată, Brien susține că o separare poate fi mai puțin dureroasă dacă cei doi parteneri reușesc să comunice eficient. Autor al cărților „Ghidul omului adevărat pentru divorț” și „Divorțul atent: cum să te vindeci și să fii fericit după separare”, el consideră că sinceritatea și deschiderea sunt esențiale, mai ales pentru a reduce impactul emoțional asupra copiilor și a familiei în general.

„Divorțul poate avea un impact emoțional major, de aceea este important să fim cât mai deschiși și sinceri posibil. Înțelegerea reciprocă contribuie mult la minimizarea conflictului”, a adăugat Brien.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.