Start pentru Săptămâna Modei de la Paris. Noul sezon, marcat de numeroase turbulenţe în cadrul marilor case

La puţin timp după încheierea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, Parisul preia de luni ştafeta defilărilor dedicate stilului pret-a-porter feminin pentru sezonul primăvara-vară 2025, cu o ediţie a Săptămânii Modei care va începe cu un omagiu adus tinerilor din noua generaţie de designeri francezi, informează AFP.

Toți ochii pe tinerii din noua generaţie de designeri francezi

Această tânără generaţie de creatori independenţi, cu un puternic mesaj de susţinere a comunităţii LGBTQ şi angajaţi politic, s-a aflat deja în prim-planul scenei cu ocazia mai multor ceremonii organizate în cadrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din capitala Franţei şi a beneficiat astfel de o vizibilitate mondială neaşteptată.

După New York, Londra şi Milano, 106 branduri vor participa la Paris la 66 de defilări şi la aproximativ 40 de prezentări de colecţii.

Alsacianul de 29 de ani Victor Weinsanto, supranumit "Jacquemus al Estului", deschide ceremoniile luni, pe acoperişul Centrului Pompidou din Paris, cu un show conceput în jurul lui Le Filip, câştigătorul ediţiei din 2024 a emisiunii de televiziune "Drag Race France".

Creaţii realizate de designeri din noua gardă a modei franceze, precum Mossi, Atlein, Coperni, vor avea din nou un loc de onoare şi vor fi purtate de o serie de vedete.

Dar vor fi prezente și staruri precum Jane Fonda, Kendall Jenner şi Eva Longoria. Multe dintre ele au ajuns deja la Paris.

Citește și: Irina Shayk, luată prin surprinde de paparazzi în Milano. Supermodelul rus încerca cu ardoare să-și ascundă machiajul strident

Turbulențe în cadrul marilor case de modă 

Marile case de modă care definesc luxul francez - Christian Dior, Saint Laurent, Balenciaga, Louis Vuitton - îşi vor prezenta apoi colecţiile în următoarele 10 zile, până pe 1 octombrie.

Noul sezon este marcat de numeroase turbulenţe în cadrul marilor case. Cu rezultate financiare în uşoară scădere pentru grupurile LVMH şi Kering, restructurările afectează birourile designerilor şi generează un "festival" de zvonuri deocamdată neconfirmate: Hedi Slimane sau Jacquemus ar putea ajunge la Chanel, iar John Galliano ar fi pe punctul de a pleca de la casa Margiela, arată Agerpres.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.