Cum să-ți îngrijești și protejezi părul pe timpul verii. Câteva sfaturi simple pentru un păr sănătos
Vara este asociată cu distracție, vacantă și mare, însă multe persoane nu iau în calcul cât de dăunator poate fi soarele pentru părul și corpul nostru. S-a vorbit de multe ori despre importanța folosirii cremei cu protecție solară pentru a ne proteja pielea de razele UV dăunătoare, însă cum ne protejăm părul care poate deveni fragil, uscat, uleios sau chiar predispus la rupere?
Iată câteva sfaturi folositoare care vă vor proteja părul pe timpul verii
Sfaturi pentru un scalp gras
Un scalp gras este o preocupare comună care se agravează în lunile de vară. Dacă începeți să vă şamponaţi părul mai des sau chiar zilnic pentru a scăpa de scalpul gras și încurcat, opriți-vă imediat și urmați următoarele sfaturi.
1. Folosiți mai puțin șampon
Samponarea excesivă este un lucru greșit, întrucât lasă scapul fară uleiul său natural - sebumul-suprasolicitându-vă glandele sebacee, lucru ce duce la un păr gras. Pentru a împedica samponarea zilnică, puteți folosit un șampon uscat atunci când simțiți nevoia. Lăsați părul să se adapteze la o noua rutină - mai puține spălări.
2. Folosiţi un șampon delicat
Schimbă-ți șamponul dur cu unul delicat - de preferință o formulă fără silicon, sulfat și ulei. Folosirea unui șampon dur, care curăță uleiurile naturale ale scalpului îl va face doar să fie mai gras.
3. Hidratați-vă vârfurile
Evitarea balsamului nu vă va scapa de părul gras. Este important să mențineți un echilibru pe lungimea părului, iar vârfurile, la fel ca și rădăcinile, au nevoie de hidratare. Nu uitați să clătiți după.
4. Evitați produsele de coafare
Renunțați la geluri de păr sau la alte produse de stilizare care doar vă îngrașă parul. Dacă folosiți un ser de hidratare, aplicați-l doar la vârfuri pentru a evita acumularea produsului pe scalp.
Citeşte şi: Cum să previi și să tratezi firele despicate de păr. Cele mai bune sfaturi de la hair stylisti
5. Mănâncaţi fructe și legume
Dieta voastră afectează și sănătatea părului, deci evitați alimentele grase și creșteți aportul de fructe și legume proaspete.
6. Folosiți o mască de păr făcută în casă
Puteți încerca, de exemplu, o mască de păr cu doar două ingrediente de bază - oțet și apă. Amestecați o lingură de oțet de mere într-o ceașcă cu apă și turnați-o pe păr. Lăsați să intre în păr câteva minute înainte de a clăti. Oțetul de mere va ajuta la echilibrarea nivelurilor de pH ale scalpului și îl va lăsa curat și fără grăsimi.
Pentru păr deteriorat și afectat de razele soarelui
1. Evită vopsitul părului
Părul vopsit este mai vulnerabil la daunele provocate de soare.
2. Încercați un tratament cu ulei fierbinte
Hidrataţi-vă părul cu o mască din ulei cald, făcută în casă. Se amestecă trei capsule de vitamina E cu jumătate de cană de ulei de măsline. Încălziți amestecul și masați-vă părul și pielea capului. Lăsați-l să stea 15 minute înainte de a-l clăti.
3. Folosiţi o mască de păr fortifiantă
Căldura soarelui afectează cuticulele și cheratina părului. Pentru a inversa daunele, utilizați o mască de păr bogată în proteine sau una care vă va revitaliza și întări firele de păr. Iată câteva măști pe care le puteți face acasă.
A. Mască cu ouă și iaurt : Această mască de păr este plină de proteină și probiotice. Amestecați două linguri de iaurt cu un ou și aplicați pe păr. Păstrați masca timp de 30 de minute înainte de a clăti cu apă rece.
B. Mască cu miere și banane : Această combinație vă va hrăni firul de păr. Mineralele și vitaminele din banane combinate cu mierea bogată în antioxidanți vă vor ține scalpul și părul sub control. Amestecați banana și mierea și aplicați pasta pe păr. Clătiți după 20 de minute.
Citeşte şi: Cele mai bune uleiuri de păr. Cum să ai un păr frumos și sănătos cu ajutorul remediilor naturiste
4. Acoperiți-vă părul
Puteți să vă protejați părul acoperindu-l cu o pălărie sau o eșarfă, care sunt foare la modă.
5. Folosiți protecție solară pentru păr
Așa cum protecția solară vă protejează pielea de daunele provocate de soare, există produse care vă protejează părul de razele UV. Folosiți-le ca o măsură preventivă.