Zâmbetul lor a topit inimile tuturor. Prințesa Leonor și infanta Sofia, încântătoare în timpul unei vizite în Barcelona
Prințesa Sofia și infanta Leonor i-au cucerit pe locuitorii din Barcelona. Cele două adolescente au mers într-o vizită la atelierul sculptorului Jaume Plensa, scrie hola.com.
Prințesa Leonor a Spaniei (18 ani) a făcut echipă cu sora ei mai mică, Sofia (17 ani), pentru un angajament regal. Fiicele reginei Letizia și ale regelui Felipe au ajuns la studioul lui Jaume Plensa. Acolo, familia regală a Spaniei s-a întâlnit cu câțiva dintre câștigătorii premiilor Prințesa de Girona. În urma unui seminar susținut de Jaume despre „Importanța artei în spațiile publice”, Leonor și Sofia au fost invitate să admire lucrări ale artistului.
Radioasele surori și-au asortat ținutele, amândouă purtând pantaloni și bluze albe.
Sofia, care studiază la UWC Atlantic, se află acum în vacanță. Ea a început cursurile în Țara Galilor anul trecut.
Leonor, prințesa de Asturia, și-a încheiat recent primul an de pregătire militară și urmează să întreprindă luna aceasta prima ei călătorie oficială în străinătate în calitate de ofițer. Ea va vizita Portugalia pe 12 iulie.
Prinţesa Leonor, noul chip al monarhiei spaniole
Moştenitoarea tronului Spaniei, prinţesa Leonor de Bourbon, a jurat credinţă faţă de Constituţia ţării sale anul trecut, în ziua în care a împlinit vârsta de 18 ani, în cadrul unui eveniment-cheie pentru monarhia spaniolă, care a încercat să risipească şi mai mult amintirile legate de sfârşitul turbulent al domniei bunicului său Juan Carlos.
"Înţeleg foarte bine şi sunt conştientă de datoria mea şi de ceea ce implică responsabilităţile mele", declara pe 20 octombrie prinţesa de Asturia, titlul oficial al prinţesei Leonor, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Moştenitoarea Coroanei spaniole va putea, din punct de vedere constituţional, să îi succeadă tatălui ei, regele Felipe al VI-lea, în fruntea statului şi la conducerea forţelor armate.
Jurnalistul Jose Antonio Zarzalejos, fost redactor-şef al cotidienelor El Correo şi ABC şi autor al unei cărţi despre regele Felipe al VI-lea, a considerat evenimentul unul "foarte important, pentru că oferă stabilitate şi continuitate Coroanei Spaniei", afectată de sfârşitul de domnie al lui Juan Carlos.
Prinţesa Leonor, un profil "normal". "Ea nu este compromisă, nu are schelete în dulap"
Spre deosebire de bunicul ei, prinţesa Leonor beneficiază totuşi de o foarte bună imagine într-o ţară în care dezbaterea despre monarhie este permanentă. "Ea nu este compromisă, nu are schelete în dulap" şi are un profil "normal", centrat pe familia ei şi pe studiile ei, a subliniat acelaşi jurnalist.
Prinţesa Leonor, care vorbeşte şi limbile franceză, engleză şi catalană şi învaţă totodată dialectul basc şi cel galician, a studiat într-o şcoală privată din Madrid, "Colegio Santa Maria de los Rosales", înainte să plece la liceul-internat UWC Atlantic College din Ţara Galilor, unde şi-a obţinut diploma de bacalaureat.
Conform tradiţiei, ea a început în august un curs de pregătire militară de un an la Academia Armatei de Infanterie, pe care îl va continua cu o instrucţie de un an în cadrul Forţelor Aeriene şi cu un alt an de pregătire în Marină.
Dacă va urma exemplul tatălui ei, va studia apoi la o universitate publică din Spania, înainte să se înscrie la o prestigioasă universitate din străinătate pentru a obţine un masterat în relaţii internaţionale. În cazul regelui Felipe al VI-lea, acea instituţie de studii superioare a fost Universitatea Georgetown din Washington.