Ultimele cuvinte pe care prințul Philip i le-a spus prințului Charles. Cei doi au vorbit cu câteva ore înainte ca ducele să moară
Prințul Charles a dezvăluit recent care au fost ultimele cuvinte pe care tatăl său, prințul Philip, i le-a spus înainte să moară. Se pare ducele de Edinburgh nu și-a pierdut simțul umorului nici în ultima zi din viața lui.
Într-un documentar despre viața prințului Philip, Charles și-a amintit ultima conversație pe care a avut-o la telefon cu tatăl său cu doar câteva ore înainte de moartea acestuia. Prințul Philip era cunoscut pentru simțul umorului, astfel că fiul său cel mare a declarat că răposatul său tată nu a putut rezista unei ultime glume.
Charles a povestit că în ultima lor conversație, acesta i-a sugerat tatălui lui o petrecere legată de aniversarea sa de 100 de ani, cu toate că prințului Philip nu-i plăcea deloc ideea. Acesta a continuat să spună că răspunsul tatălui său l-a lăsat cu o amintire plăcută. Ducele de Edinburgh avea 99 de ani și urma să împlinească 100 două luni mai târziu.
„Vorbim de ziua ta! Dacă va fi o petrecere?”, și-a adus aminte Charles că i-a spus tatălui său. Acesta a spus că Philip a răspuns tăios: „Ei bine, trebuie să fiu în viață pentru asta, nu-i așa?”. Charles a spus apoi: „I-am spus „știam că vei spune asta!”, și a adăugat că a fost o amintire fericită.
Pe data de 9 aprilie s-a împlinit un an de la moartea prințului Philip. Soția acestuia, Regina Elisabeta a petrecut aniversarea la Castelul Windsor.
Omagiul adus de Regina Elisabeta prințului Philip la un an de la moartea acestuia
Muzeul Național al Marinei Regale din Portsmouth a expus o uniformă navală purtată de prințul Philip cu ocazia împlinirii unui an de la moartea acestuia. De asemenea, odată cu ținuta ducelui a fost expusă și șapca sa de amiral. Articolele fascinante au făcut parte dintr-o expoziție condusă de muzeu pentru a sărbători Jubileul de platină al Reginei, concentrându-se pe legăturile strânse ale Majestății Sale cu Marina Regală.
Regina, pe lângă faptul că este șeful ceremonial al Forțelor Armate, are și o legătură personală profundă cu Marina Regală, deoarece a devenit soția unui ofițer și este fiica și nepoata monarhilor care au servit în Marina Regală.
Expoziţia s-a numit „Serviciul Majestăţii Sale: Rolul reginei în inima familiei marinei regale” şi, pe lângă uniforma impresionantă a prinţului și șapca de amiral, au fost prezentate și numeroase fotografii cu angajamente militare ale Reginei. Recent, muzeul a primit și o donație de 41 de carcase de obuze din salutul de armă tras pentru a comemora moartea lui Philip.
„Expoziția surprinde marea varietate de sarcini, de la lansarea navelor, vizitele la personal și prezentarea Queen’s Colors până la tururi mondiale pe iahtul regal, recenzii ale flotei și petreceri stradale. Au fost șapte recenzii ale flotei în timpul domniei sale, inclusiv una pentru a sărbători încoronarea ei în 1953, chiar în largul coastei Portsmouth, și cea mai recentă în 2005, pentru a marca bicentenarul bătăliei de la Trafalgar. Regina are, de asemenea, o conexiune profundă și personală cu Marina Regală, fiind născută într-o familie care a servit-o. Aceasta a fost fiică și nepoată a monarhilor care au servit ca bărbați tineri în Marina Regală și s-a căsătorit mai târziu cu un ofițer de marină în serviciu, iar doi dintre fiii ei au devenit ofițeri . Ea a trăit aceleași emoții simțite de fiecare membru al unei familii navale și a depus mărturie în acest sens la ceremonia de punere în funcțiune a HMS Queen Elizabeth în 2017.”, a declarat un purtător de cuvânt al Muzeului Național al Marinei Regale.