Noul look al prințului William e pe gustul fanilor: „Atât de cool! Păstrează barba!”

Fanii prințului William sunt încântați de noul look afișat de moștenitorul coroanei britanice. Recent, soțul prințesei de Wales a mers în Aberdeen, unde a participat la un angajament regal în beneficiul oamenilor fără adăpost. 

El a surprins trecătorii și șoferii care l-au salutat imediat ce au realizat cine era de fapt persoana care se plimba pe străzile pietruite ale orașului. „Bună, William!”, i-au strigat aceștia. Un biciclist chiar a oprit brusc lângă el, nevenindu-i să creadă că prințul de Wales e chiar în fața lui. 

William a sosit în oraș pentru a convinge sectorul privat să închirieze proprietăți persoanelor care au rămas fără adăpost, spunând că există „o mulțime de oameni bogați care vor să ajute, dar nu știu cum”.

Inițiativa „Homewards” este gândită pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost în șase zone cheie ale țării. Moștenitorul tronului britanic a explicat că și-a propus să convingă proprietarii și companiile că nu este prea riscant să le întindă astfel o mână de ajutor nevoiașilor.

"Adevărata profunzime a adorației și a iubirii pe care William și Kate o au". Prințul și prințesa de Wales, uniți și plini de dragoste

Adresându-se persoanelor care s-au luptat personal cu lipsa unui adăpost, cu dependențele ori cu problemele de sănătate mintală, el a spus, de asemenea, că dorește să-i susțină și să-i convingă pe „cei care fără un acoperiș deasupra capului să își dea seama că viața lor contează”.

„Când ești în punctul cel mai de jos, crezi – și e destul de înțeles – că oamenilor nu le pasă și că nu mai există soluții”, a afirmat el, vorbind despre importanța eliminării stigmatizării. „Există speranță, cu siguranță. Trebuie doar să începem să schimbăm narațiunea”, a subliniat William.

Prințul, a cărui barbă pare că a devenit vedetă, el primind atât de multe complimente de când și-a schimbat lookul, a și glumit cu cei prezenți, spunându-le că a întârziat puțin pentru că a adus ceva vreme bună cu el.

De asemenea, a ascultat și poveștile unor oameni care și-au schimbat viața cu ajutorul Shelter Scotland.

Unul dintre ei a vorbit despre problemele de dependență pe termen lung și despre eliberarea din închisoare fără a avea o casă, loc de muncă sau sprijin pentru sănătatea mintală, în timp ce altul a povestit despre condițiile de viață sumbre care l-au adus în punctul de a i se oferi o cameră goală cu un fierbător, ca locuință permanentă.

„Spuneți-mi tot ce vreți să îmi spuneți”, i-a asigurat William, observând că unul dintre bărbați părea rușinat și emoționat. „Fără presiune. Toată lumea trebuie să simtă că aparține”, a continuat el, accentuând importanța sprijinului comunității. „Trebuie să simți că aparții și că ești îngrijit”.

Mărturisind că a auzit povești similare în toată Marea Britanie, prințul a concluzionat: „Este sistemul, trebuie să adaptăm sistemul.

Pe rețelele sociale, fanii i-au lăudat inițiativa, dar și aspectul fizic, transmițându-i că arată „cool” și că trebuie să păstreze barba, pentru că i se potrivește de minune. 

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.