Meghan Markle a fost numită „nebună și isterică” atunci când a vorbit despre problemele ei: „Aceste etichete ar trebui să dispară”
Meghan Markle nu se oprește din a face declarații uluitoare în podcastul său „Archetypes”. Soția prințului Harry a dezvăluit de curând că a fost numită „nebună și isterică” atunci când a vorbit despre problemele sale în public, ca mod de a păstra aparențele de femeie puternică și fericită.
În ultima ediția din podcastul său, ducesa de Sussex a abordat un nou subiect legat de stereotipurile cu care femeile se confruntă în decursul vieții. Aceasta a dat un exemplu propriu, dezvăluind că nu de puține ori a trebuit să se străduiască să nu plângă în public, fiind „condiționată” să fie „calmă”, când, de fapt, tot ce își dorea ea era să „lase totul afară”.
Fosta actriță, în vârstă de 41 de ani, a vorbit și despre sentimentul de a fi ignorată, cu care s-a confruntat atunci când i s-a impus să-și ascundă sentimentele.
„A numi pe cineva nebun sau isteric îi respinge complet experiența și minimizează ceea ce simte. S-a ajuns până în punctul în care mulți oameni au fost lăsați să creadă că de fapt nu se simt bine sau uneori se simt mai rău, până la punctul în care problemele reale de tot felul sunt ignorate. Acest cuvânt „nebună” este o etichetă care trebuie să dispară, pentru că felul în care este aruncat provoacă pagube ireparabile pentru societate și pentru femei. Relațiile și familia sunt distruse, reputațiile și carierele sunt ruinate. Stigmatul care înconjoară acest cuvânt are și efect de tăcere. Femeile care se confruntă cu probleme reale de sănătate mintală se sperie, rămân tăcute, se interiorizează și ei reprimă mult prea mult timp”, a declarat Meghan Markle în timp ce discuta cu invitații săi, actrița indiană Deepika Padukone, comedianul american Jenny Slate și actrița americană Constance Wu.
Meghan a vorbit și despre cuvântul „isterie”, dezvăluind că acesta vine din greacă și are legătură cu „uterul”. „Platon însuși a fost printre filozofii greci care credeau că pântecul va migra în interiorul corpului, adăugând presiune asupra organelor, ceea ce va duce la un comportament nesigur și isteric”, a spus ducesa. În acel moment, comedianul american Jenny Slate a adăugat: „Isteria și nebunia au fost considerate boli ale oamenilor cu uter. Este o definiție creată de un bărbat. Este o definiție menită să rușineze și să limiteze un anumit tip de experiență.”