Simone Biles, carieră de aur, copilărie tulbure. Mama biologică a abandonat-o, acum speră să primească iertare: "A trebuit să o fac"

Acum duce o viață strălucitoare și are glorie mondială, dar primii ani din viața lui Simone Biles nu au fost deloc ușori. Mama ei naturală era dependentă de droguri și de alcool, iar ea și frații ei au trecut printr-un du-te-vino între mama lor și sistemul social care îi lua de lângă ea pentru că nu-i creștea corespunzător. Când gimnasta avea șase ani, bunicul matern și soția acestuia au devenit părinți pentru ea și sora mai mică, Adria. Fratele și sora mai mare au ajuns în grija surorii bunicului lor.

Într-un interviu pentru Daily Mail, Shanon, mama biologică a lui Simone Biles, a recunoscut că trăiește cu speranța că într-o bună zi multipla medaliată olimpică va lua legătura cu ea. Femeia în vârstă de 52 de ani speră că astfel își va putea cere iertare în persoană că a abandonat-o pe cea care a devenit cea mai bună gimnastă din istorie. Shanon a renunțat la Simone și la ceilalți copii ai ei din cauza dependenței de droguri.

"A fost greu să-mi las copiii, dar a trebuit să o fac. Nu eram în stare să am grijă de ei. Încă mai consumam droguri și tatăl meu nu voia ca eu să intru și să ies din viața lor atunci când nu eram bine", a mărturisit femeia care trăiește în Columbus, Ohio.

Citește și: E actriță de succes în Anglia, dar a trăit primii ani într-un orfelinat din România. Povestea Ionicăi Adriana pare ruptă dintr-un film

Mama biologică a lui Simone Biles nu există în viața sportivei

Shanon Biles, mama biologică a lui Simone Biles / Foto: Profimedia

Shanon nu joacă niciun rol în viața lui Simone. Gimnasta nu a invitat-o nici la nunta ei de anul trecut. "Mi-ar plăcea să fac pace cu Simone în persoană. O aștept pe ea, dar și pe sora ei mai mică, Adria, cu care vorbesc mai mult decât cu Simone. I-aș cere doar să mă ierte. Să nu mă judece pentru trecutul meu Am putea merge mai departe? Aștept această oportunitate, dar aștept ca ea să fie disponibilă să vină la mine, să stăm de vorbă. Trebuie doar să am răbdare", a mai adăugat femeia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Shanon Biles a mai spus că a fost extrem de mândră de fiica ei campioană, după reprezentațiile de medalie de la JO de la Paris. Mai mult, a și dat o petrecere în cinstea ei, în curtea casei din Ohio, la care au participat prietenii și vecinii. Petrecerea a avut un gust dulce-amărui pentru femeia care nu-și poate îmbrățișa fiica din cauza greșelilor trecutului.

Citește și: Momentul în care un bărbat furat la naștere își întâlnește mama biologică. Primele cuvinte pe care i le-a spus când l-a văzut

Simone Biles le spune tată și mamă bunicului ei și soției acestuia

Shanon a trebuit să învețe lecția răbdării încă de când și-a pierdut copiii, prima dată dați în plasamentt, apoi adoptați de tatăl ei, Ronald, și de soția acestuia, Nellie. Bunicii au luat decizia de a-și crește nepoate. Le-au luat pe Simone și Adria cu ei în Texas pe vremea când gimnasta avea doar 6 ani. Ceilalți doi copii ai lui Shanon, Tevin și Ashley, mai mari decât Simone și Adria, au fost luați de sora lui Ronald.

Bunicul matern al lui Simone a trebuit să intervină atunci când viața fiicei sale intrase pe calea autodistrugerii. Aceasta era dependentă de alcool și droguri, iar copiii ei erau dați periodic în plasament.

De abia din 2022, mama biologică a lui Simone Biles a devenit responsabilă de viața ei

Nici în 2018, conform unor documente fiscale, Shanon Biles nu avea niciun ban. Deținea doar două mașini vechi, de nefolosit, care valorau în total 2.125 de dolari. Datoriile ajungeau la aproape 20.000 de dolari. De 36 de ori a ajuns în tribunal pentru mai multe probleme cu legea. În ianuarie 2020 a fost găsită vinovată de agresiune și a fost condamnată cu suspendare la 180 de zile de închisoare. Din 2022 a reușit să stea departe de necazuri și s-a angajat la un magazin alimentar. "Sunt o dependentă recuperată, dar voi fi mereu o dependentă. Dar există un drum spre recuperare. Trebuie să stai departe de anumite persoane, locuri și lucruri. Trebuie să-ți schibi rutina și să-ți trăiești viața", e convinsă Shanon Biles.

"Nu mai sunt persoana care eram. Astăzi sunt OK. Sunt o persoană iubitoare, îți dau și cămașa de pe mine. Sunt foarte diferită de cum am fost portretizată", a mai spus ea.

Oricât de mult s-ar fi schimbat de-a lungul anilor, mama naturală a marii gimnaste nu a reușit să micșoreze distanța de fiica ei. Relația lor nu este una conflictuală, ci poate fi caracterizată mai degrabă de cuvântul absență, fiind vorba în special de o absență a comunicării. "Când aud lucruri legate de Simone, o fac prin tatăl meu. Vorbesc cu el tot timpul. Suntem bine acum. Când vreau să aflu ceva, îl sun pe el. Îl întreb despre Simone și el mă ține la curent".

De abia după șase ani de când tatăl ei le-a adoptat pe Simone și Adria, Shanon le-a putut vedea. 

Citește și: Cum s-a răzbunat o elevă pe profesoara ei, după ce aceasta a spus în fața clasei că fata e adoptată: „Nu avea dreptul să zică asta”

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.