Lisa Marie Presley s-a temut mereu că Elvis Presley va muri prea devreme. Versul tulburător pe care l-a scris când era doar o fetiță

Lisa Marie Presley avea doar nouă ani când tatăl ei, Elvis Presley, s-a stins din viață în 1997, în urma complicațiilor cauzate de consumul de droguri. Temerile că-l va pierde mult prea devreme existau deja de mult timp, însă.

„Întotdeauna am fost îngrijorată de moartea tatălui meu”, dezvăluie Lisa Marie în cartea de memorii lansată după trecerea ei în neființă - From Here to the Great Unknown.

„Uneori îl vedeam și era deconectat. Alteori îl găseam leșinat. Am scris o poezie cu versul: 'Sper că tati nu va muri'”, dezvăluie un pasaj din cartea ce va fi lansată în octombrie.

Elvis Presley și Priscilla Presley, alături de Lisa Marie / Foto: Profimedia

Citește și: Priscilla Presley, despre ultimele zile din viața fiicei sale: “Am știut că ceva nu e în regulă”. Ce i-a mărturisit Lisa Marie

De asemenea, în alte pasaje, care au fost completate de fiica ei, Riley Keough, care a asculat mai multe înregistrări cu mama ei, care s-a stins din viață la 54 de ani, în 2023, Lisa descrie cum era să-și vadă tatăl pe scenă.

„A merge la spectacolele lui era activitatea mea preferă din lume”, spune ea. „Eram atât de mândră de el. Mă lua de mână și mă aducea pe scenă, apoi se așeza la locul lui de pe scenă, iar eu eram luată de la el și dusă în public. De obicei cu tatăl lui Elvis, Vernon”, mai spune ea.

„Acele spectacole erau electrizante. Nu am mai trăit nimic care să se apropie de acel sentiment. Electrizant este un cuvânt generic, dar chiar așa se simțea. Îmi plăcea să-l privesc, să-l ascult cum cântă. Aveam anumite melodii pe care le adoram — „Hurt” și „How Great Thou Art”. Îi ceream să-mi cânte acele melodii și el spunea mereu da”.

Ani după moartea lui Elvis, Lisa Marie a abuzat de droguri ca o adolescentă rebelă. Apoi, a găsit stabilitate timp de mulți ani după ce s-a căsătorit cu primul ei soț, Danny Keough și a născut-o pe Riley la 21 de ani.

„M-am îndrăgostit când am devenit mamă. Am realizat că era chemarea mea să am grijă de altceva”, scrie Lisa Marie în carte.

Citește și: Riley Keough, despre mama ei, Lisa Marie Presley: "A murit de inimă frântă" după ce și-a pierdut unicul băiat cu 3 ani înainte

Moartea unicului ei băiat a distrus-o pe Lisa Marie Presley: "Doliul nu încetează niciodată"

În iulie 2020, Lisa Marie a trecut prin cea mai mare durere a vieții sale. Unicul ei băiat, Benjamin, s-a sinucis la doar 27 de ani, chiar în casa familiei. Autopsia a arătat că avea cocaină și alcool în organism la momentul decesului.

Anterior, tânărul a încercat să-și ia viața cu șase luni înainte, apoi a petrecut trei săptămâni la reabilitare. De-a lungul vieții, Keough s-a internat de mai multe ori la dezintoxicare, dar nu a reușit niciodată să încheie programul de acolo.

"Doliul nu încetează, nu dispare în niciun sens, la un an sau la x ani de la pierderea unui om drag. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumiți oameni sau cultura noastră vor să credem. Nu 'treci peste asta', nu 'treci mai departe'. Dacă ești incredibil de norocos, câțiva oameni vor păstra legătura cu tine după prima lună sau cam așa ceva. Din păcate, acesta este un adevăr rece și dur pentru majoritatea. Așa că, dacă cunoașteți pe cineva care a pierdut o persoană dragă, indiferent de cât timp a trecut, vă rog să-l sunați pentru a vedea cum se simte. Mergeți să-i vizitați pe cei aflați într-o astfel de situație, ei chiar vor aprecia, mai mult decât vă puteți imagina. (...) Este o alegere să continui, una pe care trebuie să o fac în fiecare zi și una care este în mod constant cel puțin provocatoare... Dar merg mai departe pentru fetele mele. Merg mai departe pentru că fiul meu mi-a arătat foarte clar în ultimele sale momente că îngrijirea surorilor lui mai mici era printre preocupările sale. Le-a adorat pe fete și ele pe el" spunea Lisa Marie în august 2022, de Ziua Conștientizării Durerii.

Citește și: Riley Keough, primele declarații despre lupta pe avere cu Priscilla Presley: „A fost haos în familia noastră după moartea mamei”

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.