Xisca Perello și Rafael Nadal
Actualitate

Xisca Perello și Rafael Nadal s-au căsătorit în Maloorca, în 2019. / Foto: Profimedia

Rafael Nadal, tribut emoționant pentru soția lui, în anunțul de retragere: „Ai fost partenera perfectă în tot acest timp!”

Retragerea lui Rafael Nadal din tenis a marcat sfârșitul unei ere pentru acest sport. Reflectând asupra călătoriei sale, Nadal a adus un omagiu mai multor persoane importante din viața lui, printre care se numără, evident, și soția sa, Mery Perelló, care a avut un rol crucial în succesul lui.

Pe lângă numeroasele ore de antrenament și a momentelor electrizante de pe terenul de tenis, când a bifat victorie după victorie, Rafael Nadal s-a bucurat întotdeauna de susținerea familiei. Sacrificiile și încurajările primite din partea mamei și a soției sale au însemnat mult pentru Nadal, după cum a mărturisit el în anunțul privind retragerea.

Citește și: Cine este și cum arată soția lui Rafael Nadal. Xisca Perello, femeia din spatele legendei tenisului, preferă discreția

„Familia este totul pentru mine. Mama mea a făcut toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru ca noi să avem totul”, a spus el.

„Eu și soția mea suntem împreună de 19 ani. Ei îi mulțumesc pentru tot ce a făcut. A fost partenerul perfect. Să vin acasă şi să văd cum creşte fiul meu a fost o forţă care m-a ţinut în viaţă şi mi-a dat energia de care am nevoie pentru a continua”, a precizat Nadal, care a amintit-o și pe sora lui, cu care are o relație grozavă.

Rafa Nadal Xisca Perello

Despre tatăl lui, tenismenul a spus că a fost sursa lui de inspirație în fiecare sens, „fiind un exemplu de efort și de depășire a obstacolelor”. 

„Îți mulțumesc din adâncul sufletului meu”, i-a transmis el.

Citește și: Cum arată în interior iahtul de 5.5 milioane de euro al lui Rafael Nadal: FOTO

Sportivul nu l-a uitat nici pe unchiul lui:„Datorită lui am început să joc tenis. Cred că datorită lui am putut mereu să trec peste situațiile dificile din cariera mea.”

Rafael Nadal are o avere impresionantă

Câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 Openuri ale Franţei între 2005 şi 2022, Rafael Nadal, care a jucat doar 23 de meciuri în ultimele două sezoane, se va retrage aşadar la doi ani după Roger Federer.

Rafa Nadal are în total 92 de titluri, dintre care 22 de Grand Slam (două la Australian Open, 14 la Roland Garros, două la Wimbledon şi patru la US Open), 36 de titluri Masters 1000; două medalii olimpice de aur, la simplu la Beijing 2008 şi la dublu la Rio 2016; şi cinci titluri de Cupa Davis cu Spania (2004, 2008, 2009, 2011 şi 2019). A disputat 1 307 meciuri ATP, de la primul la Mallorca 2002, cu o victorie în faţa paraguayanului Ramón Delgado, până la ultimul din acest an, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu o înfrângere în faţa lui Novak Djokovic, pentru un bilanţ de 1080-227.

Citește și: Cum arata si cine este sora lui Rafael Nadal. Maria Isabel, una din cele mai infocate sustinatoare ale jucatorului

Aceste evoluţii i-au adus o avere în premii de peste 123 de milioane de euro, potrivit News.ro.

Spaniolul a fost numărul unu mondial timp de 209 săptămâni în opt rânduri, între 2008 şi 2020. Şi deţine recordul de săptămâni consecutive în Top-10 cu 912 între 2005 şi 2023. Printre recordurile sale se numără numărul de titluri pe zgură (63), într-un singur turneu (cele 14 de la Paris); numărul de sferturi de finală la Masters (99); cele mai multe sezoane consecutive cu cel puţin un titlu (19 din 2004 până în 2022) şi numărul de trofee câştigate fără a pierde un set (30).

Etichete: rafael nadal , sotie , retragere

Intrebarea zilei

Până la ce vârstă vi se pare sănătos să dormiți în același pat cu copilul dvs?

Partenerii Nostri