Royal Wedding - The Wedding Ceremony Takes Place Inside Westminster Abbey
Actualitate

Nunta prințului William cu Kate Middleton. Getty Images

Motivul pentru care prințul William nu poartă verighetă

Prințul William a hotărât că nu va purta verighetă când s-a căsătorit cu Kate Middleton, pe 29 aprilie 2011, și nu a fost primul membru al casei regale britanice care a evitat acest lucru.

Înainte de ziua nunții lui William și Kate, un purtător de cuvânt al palatului St. James a declarat pentru People: „Va fi doar un inel, în conformitate cu dorințele cuplului”.

Bijuteria a fost creată pentru Kate, care, pe lângă inelul de logodnă pe care William i l-a dăruit în 2010, a primit și verigheta din aur galez, în ziua în care a devenit ducesă de Cambridge. O cantitate mică de aur extras din munții Țării Galilor era păstrată într-un seif regal de ani de zile. O sursă de la palat a dezvăluit că regina Elisabeta i-a „făcut cadou prințului William o mică bucată de aur”. Cei de la Wartski au fost însărcinați să o transforme într-o verighetă pentru Kate.

Citește și: Diddy era „obsedat” de prinții William și Harry. I-a invitat la cel puțin 10 dintre petrecerile sale infame. „Se vedea un rege”

Prințul William nu încalcă tradiția regală prin faptul că nu poartă verighetă. Nici bunicul său, prințul Philip, care a fost căsătorit cu regina Elisabeta a-II-a timp de 73 de ani, nu a purtat o astfel de piesă. Tatăl lui William, regele Charles, a ales însă să poarte. La fel și prințul Harry.

Revenind la decizia lui William de a spune nu verighetei, o sursă a declarat pentru Mirror că are legătura cu stilul său. „El nu este adeptul bijuteriilor. Nu a purtat niciodată, așa că a decis că nu se va întâmpla asta nici după ce se va căsători. Totul ține de preferințele personale.”

Vorbind în 2018 cu cei de la Marie Claire, Eloise Parker, expert regal, a oferit mai mult context: „Deși tradițional femeile din familia regală poartă și inel de logodnă, și verighetă, după ce se căsătoresc, această regulă nu există în ceea ce-i privește pe bărbați. De aceea, prințul Philip și prințul William nu poartă verighetă. Cred că atunci când faci o nuntă care e urmărită de milioane de oameni, toată lumea știe că ești căsătorit.”

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a renunțat să mai poarte în ultimul timp emblematicul ei inel de logodnă cu safir, bijuterie care i-a aparținut cândva regretatei prințese Diana. 

Intrebarea zilei

Anul acesta marcați cumva Halloween-ul?

Partenerii Nostri